Temps polar

Barcelona, Girona i Lleida, en avís aquest diumenge per baixes temperatures

Les temperatures mínimes poden ser molt baixes, amb valors d’entre -2 i -8 graus centígrads

Barcelona, Girona i Lleida, en avís aquest diumenge per baixes temperatures

EPC

1
Es llegeix en minuts

Les temperatures mínimes per sota de zero graus posaran en risc groc aquest diumenge més d’una vintena de províncies, segons ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), amb gelades generalitzades en bona part de l’interior peninsular, més intenses en zones altes i localment fortes al Pirineu.

Les temperatures mínimes molt baixes, amb valors d’entre -2 i -8 graus centígrads, motivaran l’avís groc a Còrdova, Granada, Osca, Terol, Saragossa, Àvila, Burgos, Lleó, Palència, Segòvia, Sòria, Zamora, Albacete, Guadalajara, Barcelona, Girona, Lleida, Ourense, Madrid, la Rioja, Múrcia i Alacant.

A més, Mallorca estarà en risc taronja per nevades i en risc groc per onatge. Menorca i Girona també es veuran afectades pel fort onatge aquest diumenge.

Les temperatures diürnes estaran en ascens al Pirineu i amb pocs canvis o en lleuger descens a la resta. Així mateix, la cota arribarà als 400-800 metres a la meitat nord peninsular i als 600-900 metres a les Balears.

D’altra banda, a les Balears i a la meitat sud de l’àrea mediterrània hi haurà cel ennuvolat o amb intervals ennuvolats i amb probables xàfecs, ocasionalment acompanyats de tempesta.

Demà s’espera un predomini de cel ennuvolat també a l’extrem nord peninsular amb precipitacions febles, més probables a l’àrea cantàbrica oriental, que cessaran al llarg del dia. Cel també ennuvolat o amb intervals de núvol als sistemes Central i Ibèric, però amb tendència a desaparèixer. Poc ennuvolat a la resta de la Península.

Notícies relacionades

A les Canàries es preveu nuvolositat o amb intervals ennuvolats amb precipitacions al nord de les illes de més relleu i no es descarten pluges febles a la resta.

Finalment, el vent bufarà del nord-oest a la vall de l’Ebre i amb intervals forts del nord a l’Empordà i a Menorca. Bufarà vent del nord-est a la resta del país amb algun interval fort a la costa nord-oest de Galícia i més fluix a l’interior de la meitat sud peninsular. Llevant moderat a l’Estret.