Gelades generalitzades

¿Per què fa tant fred aquest diumenge a Barcelona?

¿Per què fa tant fred aquest diumenge a Barcelona?

Alfons Puertas / Observatori Fabra (RACAB)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) anuncia per a aquest diumenge temperatures mínimes sense canvis o en lleuger descens amb gelades generalitzades, més febles a la depressió de l’Ebre i localment fortes al Pirineu i punts del sistema Ibèric, i màximes en ascens al Pirineu.

Notícies relacionades

A Barcelona, les temperatures gèlides registrades aquesta matinada es mantindran fins a les 3 de la tarda, moment en què millorarà la sensació tèrmica per l’efecte del sol. Els meteoròlegs atribueixen aquest fred generalitzat a la capital catalana i la costa central, poc habitual en aquestes dates, a la l’escassetat de núvols: el cel clar accentua el descens de les temperatures.

La sensació d’hivern s’aguditzarà de nou a partir de mitja tarda, de manera que es passarà de nou una nit molt freda amb temperatures que poden baixar de zero graus i que donaran pas a un matí de dilluns també amb gelades de comiat d’aquesta onada de fred: la previsió per a la setmana que ve és de recuperació tèrmica, més d’acord amb el clima habitual a la zona.

Temes:

Barcelona