Davant l’onada de contagis
L’OMS recomana a Europa utilitzar mascaretes en interiors i el transport per la covid a la Xina
El director regional per a Europa de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), Hans Henri P. Kluge, ha recomanat als ciutadans europeus, davant l’onada de contagis de coronavirus a la Xina, continuar utilitzant mascaretes en interiors i transports públics.
Kluge ha destacat que les variants del virus SARS-CoV-2 que circulen a la Xina són les que ja s’han vist a Europa i altres llocs. «Compartim l’opinió actual del Centre Europeu per a la Prevenció i el Control de Malalties que no es preveu que l’augment en curs a la Xina afecti significativament la situació epidemiològica de covid-19 a la Regió Europea de l’OMS en aquest moment», ha detallat.
No obstant, el dirigent europeu de l’OMS ha destacat que, tot i que la Xina ha compartit informació sobre la seqüenciació del virus, es necessita informació «detallada i periòdica», especialment sobre l’epidemiologia i les variants locals, a fi de determinar millor l’evolució de la situació.
Precaució
Per això, Kluge ha assegurat que «no és desraonat» que els països prenguin mesures de precaució per protegir les seves poblacions, mentre s’espera informació més detallada sobre la situació a la Xina. Ara bé, ha demanat que les iniciatives que s’adoptin siguin «proporcionades i no discriminatòries».
Les dades recents d’alguns d’aquests països estan començant a indicar la presència creixent del nou virus recombinant XBB.1.5 que ja s’ha estat propagant «ràpidament» pels Estats Units. En aquest sentit, Kluge ha informat que encara hi ha pocs casos a Europa, si bé s’està treballant per avaluar el seu potencial impacte.
«Després de tres llargs anys de pandèmia, amb molts països lidiant amb sistemes de salut sobrecarregats, escassetat de medicaments essencials i una força laboral de salut esgotada, no podem permetre’ns més pressions sobre els nostres sistemes de salut», ha emfatitzat el dirigent europeu de l’OMS.
Dit això, ha demanat als països d’Europa i Àsia central redoblar els seus esforços per implementar estratègies efectives comprovades i evitar ser complaents. «Això significa reinvertir urgentment i tornar a comprometre’s amb una vigilància virològica i genòmica millorada, incloent-hi la vigilància d’aigües residuals, segons sigui factible. Això significa invertir i salvaguardar el personal sanitari, ja que la seva precarietat a molts llocs podria soscavar la prestació eficaç dels serveis de salut», ha afegit.
Dosis addicionals
Notícies relacionadesFinalment, Kluge ha aconsellat augmentar l’acceptació de vacunes en la població general; administrar dosis addicionals de vacunes a grups prioritaris; ventilar espais públics i freqüentats com escoles, bars i restaurants, oficines a l’aire lliure i transport públic; i proporcionar teràpies primerenques i apropiades a pacients amb risc de malaltia greu.
«Aquestes mesures també poden reduir l’impacte d’altres infeccions respiratòries, en particular, la grip, contra les quals els nostres serveis de salut estan lluitant en aquest moment. Ciència, vigilància, responsabilitat: tots aquests han d’unir-se cada vegada més, ara que entrem en el quart any de la pandèmia per garantir un futur per a tothom», ha conclòs.
-
Ofert per
- Maria van Kerkhove: "Hi haurà una pandèmiade grip, només faltasaber quan"
- FUTBOL El Manchester City afronta un possible descens de categoria
- Concerts al Bernabéu: l’error i el que pot arribar
- Habitatge Propietaris de pisos turístics de BCN exigeixen mil milions a la Generalitat
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Tall Rodalies El bus directe entre Tarragona i Barcelona costarà un 70% menys amb la T10/120
- Festa Major Tarragona escalfa els motors de la festa major amb la versió infantil de Santa Tecla
- OLIMPISME Samaranch entra en la carrera per presidir el COI
- Automobilisme Àlex Palou, el rei del pollastre fregit