Transport públic

Indignació entre els usuaris de Rodalies el primer dia de talls a l’R-2 Nord i l’R-11

  • Alguns passatgers han vist com alguns trajectes s’allargaven hores

  • «Fins que arribes aquí no ets conscient de tot l’embolic», apuntava un usuari

3
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malgrat que fa dies que Renfe va anunciar que les obres de l’estació de la Sagrera tallaran durant tres mesos les línies R-2 Nord i R-11 i provocaran modificacions puntuals a l’R-1, aquest dissabte, primer dia de les afectacions, molts usuaris s’han trobat amb la sorpresa dels canvis quan han anat a agafar el tren.

Les escenes de confusió s’han viscut especialment als combois de l’R-2 i l’R-11, que inicien i finalitzen el seu recorregut a Montcada i Reixac. Des d’aquí, cada 15 minuts surt un servei d’autobús que trasllada als passatgers fins a la Sagrera-Meridiana.

La majoria de passatgers que aquest matí de dissabte han optat pel transport públic no sabien que s’havia habilitat un bus llançadora entre Montcada i Reixac i la Sagrera-Meridiana. De fet, molts d’ells s’han queixat perquè el temps que havien calculat que trigarien a arribar al seu destí ha incrementat substancialment.

Una d’aquestes passatgeres ha sigut Marta Planella, que calculava que trigaria quatre hores a arribar a Girona. Amb resignació però també amb indignació, aquesta jove criticava la falta d’informació i denunciava que l’abonament gratuït de Renfe no li servirà de res. «No em serveix de res que el trajecte sigui gratis», lamentava, al·ludint al fet que, tret que hi hagi canvis, l’abonament gratuït de Renfe deixarà d’estar en vigor a finals de desembre. Les obres està previst que acabin el 10 de desembre.

Jeremy Sakamoto també calculava que per arribar a Sant Celoni trigarà més d’una hora del previst. «No s’indica bé ni a l’aplicació, ni als cartells», criticava després de demanar consell als informadors de la parada ubicada a la Meridiana, just a l’altura de l’estació de la Sagrera-Meridiana. «Fins que arribes aquí, no ets conscient de tot l’embolic», ha explicat queixant-se per la falta d’informació clara.

Un altre dels usuaris que s’ha vist afectat per les obres és el Nil, que assegura que tot el dispositiu «és una cosa caòtica». Critica que ha rebut informacions contradictòries i que al final no sabia «a qui fer cas». De fet, diu que la pròxima vegada optarà per agafar un altre mitjà de transport. També ho farà així Planella, que creu que la pròxima vegada que vulgui anar a Girona agafarà un tren AVE tot i que hagi de pagar.

En el seu compte de Twitter, Rodalies informa aquest dissabte que, a causa d’aquestes obres, només circulen els trens de la línia R-2 des de l’aeroport fins a l’Estació de França i des de Montcada i Reixac fins a Maçanet, on es pot enllaçar amb la línia R-4, entre Montcada i Reixac i Manresa.

Durant aquest cap de setmana, a més, s’habilitarà un servei d’autobús complementari que connectarà Montcada amb l’estació Sagrera-Meridiana i també es podrà fer transbord, a Montcada, a altres línies de Rodalies.

A la línia R-1, la del Maresme també hi haurà afectacions puntuals del 17 al 19 de setembre inclòs i els caps de setmana del 29 i el 30 d’octubre i del 12 i el 13 de novembre, en els quals els trens d’aquest servei iniciaran i finalitzaran la seva ruta a Badalona.

Canvis a partir de dilluns

Entre aquest dilluns 19 de setembre i el 2 de desembre, els trens acabaran el seu recorregut a la parada de Sant Andreu Comtal i, a diferència del que passa ara, l’R-11 farà parada a totes les estacions entre aquesta estació i Granollers Centre.

Així doncs, durant dos mesos i mig, els usuaris que continuïn cap al centre de la capital catalana hauran de fer transbord a la línia 1 de metro a Sant Andreu. Per facilitar el trajecte fins a la Sagrera, s’habilitarà un servei complementari de busos llançadora cada 15 minuts en hores punta. Pel que fa als viatgers de Granollers, podran utilitzar els autocars directes fins a la Sagrera entre les 06.00 i les 10.30 i entre les 17.00 i les 20.30 els dies feiners.

Finalment, els passatgers tindran l’opció de caminar fins a l’estació de Montcada i Reixac – Manresa (menys de cinc minuts), on es podrà enllaçar amb les línies R-4, R-12 o R-7.

Notícies relacionades

Quant als trens a l’aeroport tindran la parada d’origen i final a l’Estació de França, és a dir, no pararan ni a Sants, ni a Bellvitge ni al Prat de Llobregat.

Del 3 al 10 de desembre, de nou els trens començaran i finalitzaran el seu recorregut a Montcada i Reixac, on també hi haurà busos complementaris.