Tres detinguts

Una sala de concerts de Reus amagava una plantació de marihuana

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Mossos de la comissaria del Baix Camp-Priorat (Tarragona) van detenir el 3 d’agost passat, a Reus, tres homes de 28, 54 i 62 anys, després de la troballa d’una plantació de marihuana en una sala de concerts.

Les detencions són resultat d’una investigació oberta a principis del mes de juliol arran d’unes informacions que apuntaven que en una sala musical, en actiu i oberta al públic, s’estava cultivant marihuana amb l’agreujant que hi havia un alt risc d’incendi per la concentració de centenars de persones en els dies de concert.

Durant la investigació es va comprovar que utilitzaven uns aires condicionats molt potents que sempre estaven en ple funcionament, que es podien observar clarament des de l’exterior.

Així mateix, gestions amb l’empresa subministradora d’electricitat van constatar que la lectura en el consum era molt elevat, per la qual cosa aquesta sobreexplotació de la línia exposava la nau a un alt risc d’incendi.

Davant aquests fets i els diferents indicis incriminatoris, dimarts passat es va realitzar una entrada i indagació a la nau investigada on es va detenir els dos responsables de la sala i un home que realitzava tasques de jardiner.

No feia olor

En el registre van haver d’accedir a la plantació, situada en la planta superior, mitjançant un ascensor que s’activava amb una clau i que només s’aturava en una habitació, zona on hi havia el cultiu.

Als investigadors els va cridar l’atenció que la plantació estava amagada i aïllada perfectament, per això no desprenia cap tipus d’olor. A més, el sistema per passar desapercebuda pels clients i treballadors de la sala era molt sofisticat.

Els agents van intervenir 550 plantes de marihuana, una instal·lació de 70 llums, nombrosos extractors i aparells d’aire condicionat.

Notícies relacionades

Una vegada finalitzada l’entrada, van precintar la instal·lació i aquesta no podrà reprendre cap activitat sense sotmetre’s a les inspeccions municipals.

Els detinguts van passar divendres 5 d’agost a disposició judicial davant el jutjat en funcions de guàrdia de Reus.