A la Sagrada Família

Vídeo | Tancat un club cannàbic de l’Eixample de Barcelona que venia droga sense control

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els Mossos van desmantellar el 28 de juliol un grup criminal per presumptament traficar amb marihuana i haixix en un club cannàbic al districte de Barcelona de l’Eixample, informen aquest dissabte en un comunicat. En concret, al barri de la Sagrada Família.

Van detenir quatre persones d’entre 24 i 32 anys per presumptes delictes contra la salut pública: dues van passar a disposició judicial i el jutge instructor els va decretar llibertat sense càrrecs, mentre que la detenció de les altres dues va quedar sense efecte i esperen ser citades per l’autoritat judicial.

Es dona la circumstància que entre els detinguts no es trobaven cap dels càrrecs de l’associació cannàbica. Les persones que figuren com a president, secretari i tresorer de l’associació no han sigut localitzades, ni tan sols detectades pels investigadors mentre ha durat la investigació.

Des de l’associació venien presumptament haixix i marihuana a qualsevol persona que hi accedia, no disposaven de cap registre de control de la substància i, a més, tenien dues treballadores sense contracte.

Turistes consumint

A l’entrar al local van identificar diversos usuaris que estaven consumint droga, la majoria dels quals eren turistes que es trobaven de passada a Barcelona.

Notícies relacionades

En els registres es van localitzar 62.500 euros en efectiu, cinc quilos de marihuana, 1,7 d’haixix i altres substàncies derivades del cànnabis: en total, l’estimació del valor de la droga intervinguda ascendeix a uns 42.750 euros en el mercat il·lícit.

La investigació es va iniciar a través d’una comissió rogatòria de Suïssa per comprovar la presumpta activitat delictiva d’un grup de persones que gestionava l’associació cannàbica ubicada al barri de la Sagrada Família a Barcelona.