17 atacs registrats

Igualtat demana ‘mantenir la calma’ davant l’augment de punxades en discoteques de Catalunya

  •  La Generalitat ha actualitzat els protocols sanitaris per atendre les víctimes i ha intensificat la vigilància policial

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La consellera d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat, Tània Verge, ha demanat «mantenir la calma» i posar en pràctica el que ha qualificat de cura col·lectiva davant l’augment de punxades en discoteques de Catalunya. En un tuit, la consellera ha informat que la Generalitat ha actualitzat els protocols sanitaris per atendre les víctimes i ha intensificat la vigilància policial.

Al seu torn, ha cridat a la responsabilitat a l’hora d’informar sobre els fets per preservar la llibertat sexual i no crear «un clima de terror sexual», de manera que demana fugir de missatges informatius alarmants i morbosos que en responsabilitzin les víctimes.

Verge ha recordat que en els casos de les punxades denunciades «no s’han produït agressions sexuals» i ha explicat que, en cas de notar una punxada, les afectades han de demanar ajuda a les amistats o als espais habilitats i no anar a casa seva directament, sinó dirigir-se abans a un hospital.

S’ha adreçat a les persones que surten de festa: «Si identifiques una conducta sospitosa o veus una persona que no es troba bé, avisa els responsables del local o del punt lila», ha demanat, així com no deixar sola la víctima i, en casos urgents, trucar al 112.

La consellera ha demanat tenir «zero complicitat amb col·legues que utilitzin drogues o alcohol per aconseguir acostar-se a algú» i ha advertit que es tracta d’un delicte greu, per la qual cosa cal confrontar els agressors, explicar-los les conseqüències i rebutjar de manera contundent aquesta pràctica.

Notícies relacionades

A més, ha instat el personal dels espais d’oci, taxistes i personal del transport públic a posar-se a disposició de les víctimes si ho necessiten seguint els protocols i trucant al 112 en cas que fos necessari.

Fins aquest divendres, els Mossos d’Esquadra han rebut 17 denúncies per punxades en discoteques de Lloret de Mar (Girona) i Barcelona.