Els Mossos ja tenen 14 denúncies per punxades en discoteques

  • En 13 dels 14 casos les víctimes són dones joves

Els Mossos ja tenen 14 denúncies per punxades en discoteques

MONTSE RIERA

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Els Mossos d’Esquadra ja tenen 14 denúncies per punxades en locals d’oci nocturn a Catalunya, segons ha pogut saber aquest diari. L’última és la d’una noia que va patir l’atac a la discoteca Arena de Barcelona durant la matinada de dimarts a dimecres. De les 14 agressions denunciades que en el dia d’avui té la policia catalana 13 són a dones –una de les quals, és en grau de temptativa, ja que la noia va caçar l’atacant abans que li injectés res– i una a un home. Un dels elements de pes amb què s’està investigant aquesta pràctica és la descripció que va fer la víctima de l’atacant, a més d’estar recopilant gravacions de les càmeres dels locals. En cap dels casos, segons expliquen fonts dels Mossos, la punxada va precedir un acte d’agressió sexual o furt.

Notícies relacionades

Totes les víctimes són joves i les agressions succeeixen en ambients de festa. Segons ha sabut aquest diari, el primer cas del qual tenen constància els Mossos és de la nit del 10 de juliol a Lloret de Mar. Entre aquesta localitat i la veïna Blanes es concentren 11 dels 14 casos. Els tres restants han passat a Barcelona.

Pels casos coneguts fins ara totes les víctimes relaten atordiment, entre altres símptomes, i en diferents intensitats. Les mostres de totes s’estan analitzant sense que hi hagi encara conclusions. Tan sols es tenen els resultats d’una i no s’hi va poder trobar res per, apunta la policia catalana, el temps que va passar entre la injecció i l’anàlisi. Per això, insisteixen, és clau la rapidesa d’actuació en aquests casos. El que sí que tenen clar els investigadors és que alguna substància, desconeguda fins ara, és injectada a les víctimes.