Pràctiques delictives

Les discoteques catalanes reforcen la vigilància pels casos de punxades

El sector de l’oci nocturn reacciona a les 17 denúncies per submissió química recollides a Catalunya i recomana utilitzar càmeres de seguretat

  • Alarma per les punxades en discoteques: «Vaig sentir que havia de dir que sí a tot»

Les discoteques catalanes reforcen la vigilància pels casos de punxades

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diversos locals d’oci nocturn de Catalunya prendran mesures de seguretat complementàries davant l’increment de casos de submissió química denunciats en els últims dies.

Així ho ha comunicat la patronal del sector, Spain Nightlife, que ha explicat que és necessari endurir el control a les portes, instal·lar càmeres de videovigilància a l’interior dels locals i disposar de cobregots i d’un protocol d’actuació actualitzat amb l’objectiu d’evitar agressions sexuals per submissió química.

«Crida a la calma»

Malgrat que els Mossos d’Esquadra ja han rebut 17 denúncies per punxades en discoteques, l’organització vol fer una «crida a la calma» i recalcar que els seus espais són segurs. Així, el secretari general de Spain Nightlife i de FECASARM, Joaquim Boadas, ha defensat que «cap de les punxades denunciades ha derivat en la comissió de cap delicte posterior».

En aquest sentit, després de reunir-se amb la Generalitat, apunten que aquest tipus de pràctiques «té el seu origen en l’oci nocturn il·legal» que ha sorgit arran de la pandèmia.

Diversos locals afectats ja implementen mesures

Com a conseqüència dels últims esdeveniments, diverses discoteques afectades es troben implementant la màxima distinció internacional en matèria de qualitat i seguretat en oci nocturn, la coneguda com «Triple Excellence in Nightlife», que exigeix que compleixin determinades mesures de seguretat que van «més enllà de les que exigeix la normativa», segons ha indicat Spain Nightlife.

Notícies relacionades

D’aquesta manera, aquests locals ja estarien augmentant la prevenció de delictes mitjançant mesures que van des de la difusió de cartells informatius fins a la realització d’un curs de formació exhaustiu en matèria de seguretat dirigit a tot el personal.

A més, l’entitat també informa que hauran de disposar de càmeres de videovigilància i de cobregots a disposició dels clients o clientes que els sol·licitin. Entre altres recursos, en aquests locals hauran de tenir detectors de metalls, reanimadors cardíacs, càmeres de videovigilància i alcoholímetre.

Temes:

Discoteques