Turisme

Les opinions i valoracions més surrealistes dels turistes sobre Barcelona: l’ha recopilat aquest compte

La visita de turistes deriva moltes vegades en un xoc de cultures que amb freqüència es tradueix en percepcions molt allunyades de la nostra realitat

Les opinions i valoracions més surrealistes dels turistes sobre Barcelona: l’ha recopilat aquest compte

MARTA PEREZ/EFE

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Amb la gradual normalització després de superar els pitjors moments de la pandèmia de coronavirus, Barcelona recupera l’afluència de turistes d’arreu del món. Un xoc de cultures que amb freqüència es tradueix en percepcions molt allunyades de la nostra realitat i a la qual és impossible no donar un toc humorístic. El compte de Twitter Gargotaire ha recopilat algunes de les crítiques més sorprenents sobre la cultura, la gastronomia i els costums catalans. Tots seguit, algunes de les que més criden l'atenció: la banalització del pernil Trobar un bon entrepà de pernil no sempre és fàcil a l’amalgama de bars de Barcelona, però tampoc cal desvirtuar-ne l’origen fins al punt de confondre’l amb el xoriço. Just el que li va passar a un turista dels Estats Units, que es refereix al pernil com «una carn seca, curada molt popular» i il·lustra el missatge amb un bocata de xoriço de tota la vida.

Els comerços són més barats en català

Una famosa semblant de ‘youtubers’ turcs alerta els turistes que arribin a terres catalanes que és més barat comprar en «supermercats» que en «supermercados» i que la diferència és notable. I ho fa amb tanta contundència com absència d’arguments.

La cervesa dels nens

Les begudes de cacau com el Cacaolat, tan populars per aquests llocs, criden l’atenció de la parella de ‘youtubers’ turcs, que recomanen degustar-la, tot i que tenen una manera molt particular de presentar-la: per ells, el Cacaolat és «la cervesa dels nens» que prenen mentre els seus pares dinen amb una cervesa, d’adults, és clar.

Notícies relacionades

Paelles ‘low cost’

¿Qui diu que no es pot menjar barat a Barcelona? Si fins i tot és possible degustar una paella per uns 10 euros, destaquen alguns turistes. El que no concreten és que es tracta de productes congelats i de molt dubtosa qualitat si es comparen amb algunes de les millors que es poden tastar a nombrosos establiments de tota la ciutat.