Foc a la Catalunya Central

Alcaldes dels pobles afectats pel gran incendi del Bages: «Ho vivim amb molt patiment»

  • Incendi del Bages: 350 efectius dels Bombers treballaran intensament tota la nit

Alcaldes dels pobles afectats pel gran incendi del Bages: «Ho vivim amb molt patiment»

ACN

1
Es llegeix en minuts
ACN

Alcaldes i regidors dels pobles afectats per l’incendi del Bages que ja ha cremat més de 1.200 hectàrees, asseguren que viuen l’evolució de l’incendi «amb por i impotència». És el cas de la primera tinenta d’alcalde del Pont de Vilomara, Lídia Delgado. Les flames han arribat fins al nucli de la població i s’han hagut de desallotjar dues urbanitzacions, Can Riera i River Park, on el foc ha afectat algunes cases. Per la seva banda, l’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha lamentat que el foc torni a afectar de ple la comarca.

A Sant Fruitós de Bages, l’incendi ha envoltat la urbanització de les Brucardes, i la majoria de veïns han hagut de marxar. «La situació al carrer era insuportable», ha descrit el primer tinent d’alcalde del poble, Felip Echarri.

Amb 6.000 hectàrees de potencial, l’incendi han superat les 1.200 a les 21.00 hores, i els Bombers han centrat els esforços en el cap del foc, situat a la zona de Manresa, i el flanc esquerre, a la C-16.

Notícies relacionades

El centre de comandament dels Bombers està situat a Sant Vicenç de Castellet i, en aquest punt, es reuneixen els alcaldes i regidors dels municipis afectats pel foc. Alguns alcaldes com el del Pont de Vilomara, Enric Campàs, o la de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñan, han preferit no moure’s del poble i, fins i tot, han ajudat en les tasques d’extinció.

El foc afecta un total de cinc municipis: el Pont de Vilomara, amb 783 hectàrees afectades, Talamanca, amb 214, Sant Fruitós de Bages, amb 207, Sant Vicenç de Castellet, amb 27 i Navarcles, sense superfície cremada però amb la població confinada preventivament pel fum.

Temes:

Bombers Incendis