Protocols

¿Què he de fer si tinc el coronavirus? ¿Puc anar a treballar?

¿Què he de fer si tinc el coronavirus? ¿Puc anar a treballar?

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la Universitat Politècnica de Catalunya (BIOCOM-UPC) alerta d’un creixement molt fort dels casos de coronavirus. Els experts atribueixen l’augment de la transmissió a la pèrdua d’immunitat, possiblement per les noves variants.

Davant l’increment de casos, cal tenir en compte els protocols actuals d’actuació contra el coronavirus.

¿M’he de fer un test?

Salut estableix que no és necessari fer-se cap prova diagnòstica (PCR o antígens) si es tenen símptomes lleus. Però hi ha algunes excepcions. Es poden fer proves les persones vulnerables o les que estan en contacte amb elles, si es presenten símptomes greus, o si s’ha viatjat a una regió on circula una nova variant del virus. Si és una de les excepcions, ha de contactar amb el seu professional sanitari de referència, que valorarà el cas.

Si es fa un test d’antígens a casa i dona positiu, no és necessari notificar-ne el resultat.

¿Puc anar a treballar?

Notícies relacionades

La normativa estableix que els positius asimptomàtics i els casos lleus no s’han de confinar, per la qual cosa es pot anar a treballar. En aquests casos, Sanitat recomana que es faci un bon ús de la mascareta, s’evitin els contactes amb persones vulnerables, la interacció social en esdeveniments multitudinaris, i els espais tancats amb poca ventilació. En cas que els símptomes s’agreugin, cal contactar amb el professional sanitari de referència.

¿Què faig si soc contacte estret?

Si és contacte estret d’un positiu (i no és una persona vulnerable), no és necessari fer-se cap prova ni fer quarantena. Això sí, Salut recomana extremar les precaucions i reduir les interaccions socials, a més de fer ús de la mascareta i evitar el contacte amb persones vulnerables.