Crisi del coronavirus

Governs de 36 països preparen a Eivissa un protocol sanitari únic per viatjar

«L’objectiu d’aquesta trobada és recuperar la normalitat en la mobilitat internacional d’una manera segura», afirma Reyes Maroto

Governs de 36 països preparen a Eivissa un protocol sanitari únic per viatjar

Epi_rc_es

1
Es llegeix en minuts

Espanya aposta perquè el certificat covid digital de la Unió Europea sigui l’exemple a seguir per crear un únic protocol sanitari internacional per viatjar, sobretot per a aquells països que encara mantenen fortes restriccions per travessar les seves fronteres. Aquesta proposta es debat aquest dijous i divendres a Eivissa, en una cimera internacional sobre mobilitat segura que organitzen el Govern i l’Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE), amb representació de 36 països.

«L’objectiu d’aquesta trobada és recuperar la normalitat en la mobilitat internacional d’una manera segura, perquè encara convivim amb la pandèmia i la confiança del turista es basa en elements de seguretat en la destinació», va apuntar la ministra de Turisme, Reyes Maroto.

«Escoltarem la resta de participants en aquest fòrum i veure quines són les millores que podem incorporar», va indicar la ministra. La proposta comuna que pugui aconseguir l’OCDE en aquesta reunió internacional s’elevarà posteriorment a la reunió del G-20 al novembre.

Notícies relacionades

Maroto va defensar que tant la vacunació com el certificat digital han permès que Espanya recuperi uns fluxos de visitants similars als del 2019, «fins i tot superiors en el cas de l’illa d’Eivissa», que acull la trobada. Per a això, el treball en comú amb el Ministeri de Sanitat durant la pandèmia s’ha traduït «en els resultats d’aquest bon treball» en la reactivació del turisme.

En la jornada d’avui està previst que participi també la ministra de Sanitat, Carolina Darias. Els altres països també compten amb representants dels dos departaments en la reunió

Temes:

Coronavirus