Societat

Suspès de sou i feina el cap de les brigades de l’Ajuntament de Girona per agredir dos treballadors

  • El responsable municipal ha sigut apartat del seu càrrec durant sis mesos i condemnat a indemnitzar un empleat amb 900 euros

  •  També té pendent un judici, acusat d’haver-li trencat el canell a un altre treballador, però ell nega agressions i amenaces

Suspès de sou i feina el cap de les brigades de l’Ajuntament de Girona per agredir dos treballadors

DIARI DE GIRONA / MARC MARTÍ FONT

2
Es llegeix en minuts

El cap de les brigades municipal de Girona ha sigut suspès de treball i sou durant sis mesos i condemnat a indemnitzar un treballador amb 900 euros per haver-lo agredit i amenaçat. A més, hi ha una querella d’un altre treballador de la brigada que el jutjat ja ha admès a tràmit per suposadament haver-li trencat el canell.

Els fets denunciats van ocórrer el 17 juny de l’any passat a la seu de la brigada, al polígon de Mas Xirgu, i van desencadenar l’obertura d’expedients i judicis. El conflicte, segons els afectats, va començar quan un d’ells, representant sindical, li va explicar al seu cap que tenien problemes per cobrir una guàrdia perquè hi havia una persona de baixa i no podien autogestionar-se amb l’aprovació d’un decret per part de l’ajuntament. El màxim responsable de les brigades va resposndre que existia una llista de persones per resoldre el cas.

L’agressió

Notícies relacionades

Quan el treballador va insistir que aquella llista no existia, la conversa va anar pujant de to i, segons consta en la declaració de l’afectat, el seu cap el va empènyer per fer-lo fora del despatx i va començar a exigir-li que callés. «No callaré i no em callareu ni tu ni el meu pare», va respondre el treballador. El cap va respondre «fent cops de puny» al treballador dins de la nau, davant la porta del despatx i davant cinc companys de feina. A més, li va cridar «surt, que et mataré» i «surt, fill de puta, que et mataré» diverses vegades. Segons l’expedient, el treballador agredit va declarar que va veure l’atacant «fora de si» i que «tenia literalment els ulls en blanc». Els cops de puny anaven dirigits a la cara, però a l’esquivar-los li van tocar al pit. També va patir esgarrapades i cops a la clavícula que li van acabar provocant una baixa de 18 dies. Els companys van intentar aturar l’agressió interposant-s’hi. Posteriorment, el cap de les brigades va tornar a pegar al treballador envestint-lo amb el cap. Mentre corria, va «fer caure» un segon treballador que es va trencar el canell. El primer treballador explica en la seva declaració que va acabar xocant contra una furgoneta, que va acabar abonyegada, després d’haver sigut empès uns dos metres.

Indemnització

El primer treballador va acudir a la Policia Municipal aquell mateix dia, 17 de juny, i va presentar una denúncia als jutjats. El jutge va condemnar, el 23 de juny, el cap de les brigades per un delicte lleu de lesions obligant-lo a pagar 900 euros com a indemnització. El condemnat va presentar recurs, però el 9 de novembre es va desestimar la petició i es va mantenir la condemna. En la sentència s’esmenta un informe mèdic del CAP en el qual s’explica que el treballador tenia esgarrapades a l’esquena i als braços, dolor i zones vermelles en una clavícula i en un omòplat. Un segon informe d’una mútua afegeix una contractura paravertebral dorsal.

Temes:

Girona