Segueix la millora de dades

El declivi de la sisena onada de la covid continua a Catalunya

El declivi de la sisena onada de la covid continua a Catalunya

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La majoria dels indicadors de la covid a Catalunya mantenen avui la millora de les últimes setmanes, de manera que el risc de rebrot és de 830 (32 menys que ahir), la IA14 (incidència acumulada a 14 dies) és de 1.208 (102 punts menys) i en les últimes 24 hores només s’han sumat poc més de 1.500 contagis, tot i que els dilluns sempre es notifiquen menys positius i no es recopilen totes les dades del cap de setmana.

Del que no hi ha dubte és que aquesta millora, que fa més de tres setmanes que mostra el notable declivi de la sisena onada, està arribant a les ucis: segons les dades actualitzades aquest dilluns per Salut a les unitats de crítics hi ha 268 persones (cinc menys), tot i que al no donar-se gairebé altes en cap de setmana els ingressats han passat de 1.790 a 1.844.

La velocitat de propagació del virus (Rt) torna a pujar lleugerament, igual que en els últims dies, i se situa en 0,71, tres centèsimes més que ahir. Estar per sota d’un punt suposa que el virus està en regressió.

Notícies relacionades

Un altre indicador de referència continua alt tot i que està caient de manera ràpida: l’índex de rebrot. Està a 830 punts: recordem que va arribar a superar els 6.000 punts en aquesta onada.

La positivitat segueix en el 12,8% i les visites als ambulatoris per covid van ser molt poc significatives, poc més de 1.000, tot i que insistim que són dades de cap de setmana.