Al barri de Poble-sec

Desnonada una família que es va quedar a l’atur per la pandèmia i no pot pagar lloguer

  • La moratòria antidesnonaments havia donat un respir a la família fins ara

  • La propietària no va voler negociar un lloguer social

Desnonada una família que es va quedar a l’atur per la pandèmia i no pot pagar lloguer

Pau Venteo / EPC

1
Es llegeix en minuts
EFE

Una família de quatre persones ha sigut desnonada aquest dilluns de la vivenda que tenien llogada al carrer Creu dels Molers, al barri del Poble-sec de Barcelona, després que l’home es quedés a l’atur i la dona entrés en un erto, a causa de la pandèmia, i no poguessin afrontar el lloguer.

Els Mossos d’Esquadra han confirmat avui a Efe que s’ha executat el desnonament per ordre del Jutjat número 55 de Barcelona, sense que s’hagin produït detencions.

Actuació sindical

Els agents antiavalots dels Mossos han acudit aquest matí a desnonar la família, que ha comptat amb el suport de diversos membres del Sindicat de Barri del Poble-sec.

Des del balcó de la vivenda els activistes han tirat purpurina, confeti i farina als agents, per intentar alentir el procés, però els Mossos han procedit a treure les persones que estaven apinyades davant l’escala de l’immoble, una a una.

Mentrestant, veïns i altres activistes cridaven consignes com «no estan soles» i «resistència», entre d’altres.

Després d’accedir al portal de l’immoble i ja davant la porta del pis, la policia ha hagut de rebentar la porta per poder accedir-hi i han identificat diversos periodistes que estaven a l’interior, després que els hagin ordenat sortir.

Finalment, el desnonament s’ha portat a terme cap a les dues del migdia i la família, que es troba en situació vulnerable, ha hagut d’abandonar el pis.

Família afectada per la pandèmia

Notícies relacionades

L’Anna, la mare d’aquesta família, ha explicat en un vídeo penjat a Twitter que ha resultat afectada per un erto i el seu marit s’ha quedat a l’atur, per la qual cosa no tenen prou ingressos per pagar el lloguer del pis, de 850 euros al mes.

La moratòria antidesnonaments, que acaba el 28 de febrer, havia donat un respir a aquesta família fins ara, però el jutge ha decidit tirar endavant amb l’alçament a instàncies de la propietària, que no ha volgut entrar a negociar un lloguer social, segons ha assegurat l’Anna.