Termini superat

Barcelona demanarà el desnonament dels Legionaris atrinxerats a Sant Andreu

  • El Consorci de la Zona Franca requerirà judicialment la seva expulsió després que l’última germandat ignorés l’avís per deixar un local

zentauroepp46555688 barcelona  15  de enero 2019  terrenos de casernes de sant a190115181453

zentauroepp46555688 barcelona 15 de enero 2019 terrenos de casernes de sant a190115181453 / juan camilo moreno

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Barcelona vol fer fora de les antigues casernes de Sant Andreu els Antics Cavallers Legionaris, que aquest divendres havien d’abandonar el local que ocupen a les antigues casernes, així com deixar de fer servir el solar annex. En vista que no tenen intenció de fer-ho i que han optat per atrinxerar-se allà malgrat saber fa anys que la seva disponibilitat de l’immoble i el seu entorn tindria un final, ha arribat l’hora de recórrer al jutge.

El consistori ha informat en un comunicat que el Consorci de la Zona Franca requerirà judicialment el seu desallotjament a instàncies de la Junta de Compensació, de la qual forma part l’ajuntament. El consorci va firmar el 2013 un conveni amb les germandats dels Sergents Provisionals, Cavallers Mutilats i Antics Cavallers Legionaris per cedir-los l’ús d’una parcel·la de 5.000 metres quadrats i d’un local de les antigues casernes que, de fet, ja ocupaven.

Un conveni que explicitava que la cessió podia donar-se per liquidada en qualsevol moment. L’única germandat que segueix allà, la dels Antics Cavallers Legionaris, va rebutjar la indemnització oferta perquè se n’anessin, de 12.600 euros. El consorci els va comminar sense èxit a anar-se’n en un burofax enviat el 21 de gener.

Notícies relacionades

Segons el comunicat, els Legionaris no s’oposen a deixar els terrenys, però sí que rebutgen abandonar el local. El moviment veïnal va discrepar del conveni des de la seva firma i el consistori intenta revertir-lo des del 2016.

La previsió

Una vegada no quedin Legionaris a la zona, a l’espai està previst la construcció de vivenda i equipaments que han de desenvolupar Adif i el consorci, respectivament, segons un procés participatiu inclòs en la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) del 2006. El solar va ser cedit pel consorci a l’ajuntament, que el té en tutela fins a traspassar-lo a Adif, sempre segons el previst en la MPGM.