Dret a la vivenda

Arxiven la causa contra un membre de la PAH detingut després d’un desnonament a Santa Coloma de Gramenet

  • Alerta Solidària estudia la possibilitat d’interposar una querella per detenció il·legal

Arxiven la causa contra un membre de la PAH detingut després d’un desnonament a Santa Coloma de Gramenet

PAHV-GRAMENET

1
Es llegeix en minuts
ACN

Un jutge ha arxivat de manera ferma la causa contra el membre de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) Juan Pastor, detingut l’octubre del 2019 després de participar en una protesta contra un desnonament a Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès). En un comunicat, Alerta Solidària celebra la decisió judicial davant el que consideren una «persecució del moviment pel dret a la vivenda».

Segons el col·lectiu, el 16 d’octubre d’aquell any els agents de l’operatiu del desnonament es van dirigir directament a Pastor: «¿Qui ‘pillarà’ ets tu, ho saps, oi? Perquè et volem a tu», assenyalen els advocats que un agent li va dir a l’home, declaracions que recull la càmera que portava el policia. Ara estudien interposar una denúncia per detenció il·legal.

En total aquell dia es van identificar fins a cinc membres de la PAH. Dies més tard, el 28 d’octubre, van detenir únicament Pastor quan anava a recollir la seva neta a l’escola bressol acusat dels delictes de desordres públics i atemptat a l’autoritat, i l’endemà va passar a disposició judicial per, posteriorment, ser deixat en llibertat.

Notícies relacionades

En un comunicat, Alerta Solidària ho considera un «escarment» cap a Pastor per la seva activitat a la PAH. Passats dos anys, el jutge va decidir arxivar la causa, a petició de l’advocat de l’home i de la fiscalia. Per tot això, Alerta Solidària estudia la viabilitat d’interposar una querella per detenció il·legal.

Més notícies de Santa Coloma a l’edició local d’EL PERIÓDICO