Baixada notable dels indicadors

El coronavirus continua caient a Catalunya

La situació als hospitals i als ambulatoris millora un dia més

El coronavirus continua caient a Catalunya
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Si aquesta sisena onada ha viscut episodis de pujades molt altes dels indicadors i de manera ràpida, el que sembla el final d’aquesta etapa està sent igual de veloç: cauen en picat algunes xifres de referència. Els ambulatoris comencen a veure el final de la saturació amb un descens notable de visites de malalts de covid, els contagis tornen a ser lluny de rècords i la velocitat del virus continua descendint, així com l’índex de rebrot. La millora de la situació ha portat Catalunya a eliminar els cribratges a les escoles, que es portaven a terme a través de les farmàcies.

I el més important, millora la situació als hospitals: segons les dades actualitzades aquest dijous per Salut, avui hi ha 2.907 persones ingressades per covid als hospitals (ahir, 2.946), dels quals 425 estan a les unitats de crítics (davant els 452).

Fa vuit dies que el risc de rebrot (EPG), indicador que mesura el creixement potencial de l’epidèmia, que va arribar el 16 de gener al màxim de l’epidèmia amb 6.903 punts, cau en picat, i avui s’ha situat en 3.802 punts.

Caiguda d’indicadors

La velocitat de propagació de la malaltia (Rt) continua baixant i ha caigut fins a 0,72, tres centèsimes menys que ahir, de manera que cada 100 infectats contagien una mitjana de 72 persones, és a dir, que el nombre d’infectats pel virus es continua contraient.

La caiguda dels contagis està alleujant la situació dels ambulatoris, que ahir van atendre un total de 38.107 pacients de covid. Fa just una setmana en van ser 60.681.

El total de casos confirmats de covid per tota mena de proves ascendeix a 2.242.537 dels quals 18.182 han sigut notificats en les últimes 24 hores.

Notícies relacionades

Des de l’inici de la pandèmia han mort oficialment a Catalunya per covid un total de 25.830 persones, 49 de notificades en les últimes 24 hores, tot i que poden correspondre a diversos dies anteriors, mentre que en l’última setmana han mort 276 persones per la malaltia.

I la incidència acumulada de positius a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 2.122, mentre que la incidència a 14 dies (IA14) és de 5.395. Els dos indicadors continuen baixant. La positivitat –el percentatge de resultats positius en proves PCR i test d’antígens– també és menor que el dia anterior: 19,06%.