Accident laboral

Recuperat el cos sense vida de l’home sepultat per un corriment de terres a Cànoves i Samalús

Recuperat el cos sense vida de l’home sepultat per un corriment de terres a Cànoves i Samalús
1
Es llegeix en minuts
Luis Benavides
Luis Benavides

Periodista

ver +

Un treballador ha mort aquest dissabte al quedar sepultat en una rasa on treballava al municipi de Cànoves i Samalús (Vallès Oriental), en una zona afectada encara per inestabilitats en el terreny des del temporal ‘Gloria’, ja fa dos anys. Sobre les 12.47 del matí, el mur de contenció d’una rasa de tres metres de profunditat on l’home estava treballant va cedir. Testimonis directes van avisar els Bombers immediatament. A les 18 hores de la tarda els efectius a càrrec del rescat han identificat el cos sense vida del treballador, tot i que fins a les onze de la nit no han aconseguit rescatar el cadàver de sota la runa.

Set dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat a la zona de l’accident. Segons fonts del cos, la caiguda del mur es va produir en un moment que s’estaven fent treballs per impermeabilitzar la paret que s’ha esfondrat.

Feia temps que els veïns d’aquesta urbanització avisaven del perill de corriments de terres en aquesta zona, com van explicar ahir mateix a EL PERIÓDICO.

Notícies relacionades

Aquest 22 de gener es compleixen dos anys del pas de la borrasca ‘Glòria’ i diverses famílies del municipi de Cànoves i Samalús, a Barcelona, continuen sense poder viure a les seves cases o ho fan amb por. Fonts dels Bombers asseguren desconèixer si la caiguda d’aquest mur ha tingut relació amb les destrosses ocasionades per la borrasca ‘Gloria’.

L’Ajuntament de Cànoves i Samalús va aconsellar una desena de famílies que abandonessin casa seva després d’aquest fenomen meteorològic extrem. Moltes continuen sense poder viure a casa seva o ho fan amb por. Segons els veïns de la urbanització Ca l’Esmandia (que van encarregar un estudi que recull que, amb un altre episodi similar, més cases podrien caure), s’hauria d’estabilitzar el terreny. Una obra que costaria 1,5 milions d’euros que l’ajuntament no vol pagar, denuncien. El consistori al·lega que no pot fer gaire cosa més al tractar-se de «finques privades». «No podem destinar diners públics a finques privades», va defensar l’alcalde del municipi, Josep Duch, en aquest diari.