Tensió a les escoles

Les aules confinades a tot Espanya es multipliquen per 16 en una setmana

  • «Les coses s’estan fent bé gràcies al treball de docents i famílies», explica la ministra d’Educació i Formació Professional

Les aules confinades a tot Espanya es multipliquen per 16 en una setmana

José Luis Roca

2
Es llegeix en minuts
Olga Pereda
Olga Pereda

Periodista

ver +

Dues setmanes després de la tornada a les aules després de les vacances de Nadal, la sisena onada de la pandèmia segueix castigant amb força els centres escolars, des d’infantil fins a batxillerat. Si la setmana passada el nombre d’aules confinades per casos covid a tot Espanya representaven el 0,03% del total (una dada del Ministeri d’Educació que no incloïa ni Madrid, ni Balears ni Astúries) aquesta setmana la xifra es multiplica per 16 i puja fins al 0,5%. Concretament, el 0,49%, segons acaba d’anunciar el departament que dirigeix Pilar Alegría. La setmana passada no es va registrar el tancament de cap centre, però aquesta ja en són set els que estan clausurats esporàdicament. 

Segons les dades que les autonomies han facilitat al ministeri, el nombre de docents positius en covid o en quarantena preventiva també ha augmentat considerablement, i passa de 19.335 (sense comptar Astúries ni Madrid, que no han facilitat les seves dades) a 24.742, cosa que suposa el 4,28% del total. En el cas dels estudiants, ara mateix n’hi ha 262.451 en quarantena (3,77%) davant els 102.233 comptabilitzats la setmana passada (un número que no incloïa les dades d’Astúries, Castella-la Manxa, Castella Lleó i Madrid).

En una visita a un centre educatiu de Màlaga, la ministra d’Educació i Formació Professional ha assegurat que les escoles no són elements aliens a la realitat i que en la comunitat educativa succeeix el mateix que està passant a fora: els casos es multipliquen de la mà de l’òmicron, la variant més contagiosa fins ara, i la incidència acumulada registra unes elevadíssimes dades, mai vistes fins ara des del març del 2020, tot i que la situació no és tan greu gràcies a les vacunes. «Els contagis pugen aquests dies perquè és un reflex del que està passant a la societat, però les coses s’estan fent bé gràcies al treball de docents i famílies, els protocols s’estan seguint i això ens permet mantenir els centres oberts, a diferència del que passa en altres països», ha explicat Alegría.

Notícies relacionades

La ministra ha remarcat que, al llarg de la pandèmia, les aules han sigut «espais segurs». «El curs passat teníem molta incertesa, no sabíem què passaria i vam apostar per la presencialitat. Ara continuem defensant-la com a garant del veritable dret a l’educació dels nostres fills i filles, i també pel seu benestar emocional», ha afegit.

El Govern confia en una baixada lenta dels casos. La ministra de Sanitat va anunciar dimecres passat que si la tendència continua així Espanya estaria molt a prop de doblegar la corba de la sisena onada.