Crisi sanitària

La tercera dosi contra la covid protegeix fins a 10 vegades més contra l’òmicron

Un estudi afirma que la dosi de reforç augmenta també fins a 20 vegades el nombre total d’anticossos

La tercera dosi contra la covid protegeix fins a 10 vegades més contra l’òmicron

REUTERS / RONEN ZVULUN

1
Es llegeix en minuts
ACN

La tercera dosi de la vacuna contra la covid augmenta 17 vegades la protecció contra la variant delta i 10 vegades contra l’òmicron, segons un estudi elaborat en els últims quatre mesos per l’institut Carlos III. El seu director, Cristóbal Belda, ho ha afirmat durant una roda de premsa posterior al Consell Interterritorial de Salut.

Belda també ha afirmat que després de la tercera dosi s’augmenta fins a 20 vegades el nombre total d’anticossos i que la immunitat cel·lular es manté durant un temps –que no ha concretat–. D’altra banda, la ministra de Sanitat, Carolina Darias ha recordat a les comunitats autònomes la necessitat de registrar els positius per TAR per mantenir una comptabilitat real i digna.

La investigació, per acabar

L’estudi ha investigat 1.200 persones de més de 65 anys i encara no s’ha acabat. Però Belda ha explicat que les conclusions que s’havien obtingut fins ara eren «prou rellevants» com per fer-les públiques.

Notícies relacionades

Darias ha insistit a les comunitats en la necessitat de registrar tots els positius, també els detectats per tests d’antígens ràpids, ja que ara s’ha facilitat el protocol i admet que els positius es van autodiagnosticar per evitar el col·lapse a l’atenció primària.

Quarta dosi

Darias ha preferit remarcar la «importància» del moment actual amb referència a la quarta dosi per a la població general i ha preferit no pronunciar-se. «Les dades són contundents, una tercera dosi apuja molt les quotes de protecció de la delta i l’òmicron», ha afirmat la titular de la cartera ministerial sanitària.