Sense anar al CAP

¿Com s’ha de notificar un positiu de covid a Catalunya?

  • El resultat es pot traslladar a les farmàcies adherides al Programa TAR i a través de La Meva Salut

¿Com s’ha de notificar un positiu de covid a Catalunya?

JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La sisena onada encara continua batent rècords de contagis. Malgrat que els símptomes de la variant òmicron són més lleus, això no evita que l’atenció primària es col·lapsi. Per aquesta raó, Salut ofereix diferents maneres de comunicar un positiu sense haver d’anar al CAP si s’ha realitzat un test a casa o a la farmàcia.

Diferents opcions

Diferents opcionsEn el cas que una persona es faci un test supervisat en una farmàcia, el farmacèutic notificarà el resultat directament.

Si es compra un test i es fa la prova a casa, hi ha diferents maneres per comunicar el resultat:

Una opció és fer-ho a través de La Meva Salut amb una e-Consulta amb el metge de capçalera. És important adjuntar una fotografia del resultat positiu i especificar la marca del test d’antígens.

Una altra opció és notificar el resultat positiu a través de la pàgina citasalut.gencat.cat.

També hi ha la possibilitat de trucar a una de les farmàcies adherides al Programa TAR perquè elles notifiquin el resultat a Salut. En aquest cas, la persona haurà d’identificar-se amb el CIP de la targeta sanitària o amb el DNI i també s’haurà d’especificar la marca del TAR.

Contactes estrets

Notícies relacionades

Les persones que notifiquin el resultat positiu rebran un SMS per poder accedir a l’eina de rastreig per reportar els contactes estrets i per demanar la baixa.

El resultat del test d’automostra no serveix per obtenir el certificat covid, però sí que es registra en la història clínica del pacient.