Restriccions per la covid

Els clients podran ser als restaurants catalans fins a la una de la matinada

La Generalitat ha aclarit que tot i que el tancament és a les 00.30 hores, disposen de mitja hora per desallotjar els establiments

Els clients podran ser als restaurants catalans fins a la una de la matinada

Manu Mitru

1
Es llegeix en minuts
Patricia Castán
Patricia Castán

Periodista

ver +

Després de la confusió generada respecte als horaris restringits a l’hostaleria catalana, la Generalitat ha aclarit dins de les mesures vigents per pandèmia que la restauració compta amb mitja hora per cessar l’activitat i desallotjar la clientela. Els bars i restaurants poden obrir fins a les 00.30 hores, però els clients podran abandonar-los fins a la 1.00, hora com passa amb les activitats musicals i culturals.

La patronal Fecasarm havia requerit a Interior i Salut que aclarís aquest punt, que finalment situa els tres sectors en les mateixes condicions. La resolució inicial de fa una setmana no especificava res sobre aquells 30 minuts i havia provocat desconcert i queixes entre els operadors de l’hostaleria, expliquen a aquest diari.

En un comunicat, la mateixa federació indica que a les 00.30 hores els establiments «hauran de comunicar al públic que l’activitat ha finalitzat i disposen de mitja hora per abandonar el local». En aquest període no es podran servir consumicions i els llums hauran d’estar encesos. Tampoc hi podrà haver música ni cap actuació musical, ni es permetrà l’accés a nous clients. Transcorreguts els 30 minuts (45 en cas d’aforaments superiors a 500 persones, destaquen) «a la sala no podrà quedar cap client».

Notícies relacionades

La Fecasarm recorda també que no es tracta de «cap precepte nou», sinó que el marge de temps de desallotjament és vigent en el sector, des de l’article 10 de l’Ordre d’horaris del 2011. Per això, han demanat que s’informi les policies locals d’això, per evitar multes improcedents, insisteixen.

També el Gremi de Restauració de Barcelona ha notificat a tots els seus associats que disposen d’aquest marge tots els dies de la setmana, inclosa la nit de Cap d’Any, quan els establiments hauran de viure una celebració exprés.