Decisió judicial

El TSJC rebutja anul·lar del tancament de l’oci nocturn

  • Les celebracions de Cap d’Any es veuen compromeses per aquesta mesura i pel toc de queda decretat per la Generalitat

El TSJC rebutja anul·lar del tancament de l’oci nocturn
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat la petició de les patronals i entitats que representen l’oci nocturn i la restauració de Catalunya d’anul·lar les noves restriccions decretades per la Generalitat, entre les quals figuren la limitació d’aforaments i el tancament de les activitats recreatives musicals. Aquesta decisió afecta directament les celebracions previstes per a aquest Cap d’Any en què, en principi, es continuarà aplicant el toc de queda.

En un comunicat col·lectiu, representants de 55 associacions i gremis consideren que les mesures adoptades pel Govern «pateixen de falta de justificació i proporcionalitat». A més, el sector de l’oci nocturn preveu «problemes de convivència a l’espai públic, desplaçament descontrolat de joves i proliferació de festes il·legals» si es manté el tancament dels locals per a Cap d’Any.

Perjudicis irreparables

Notícies relacionades

Al document argumenten la suposada «falta d’eficàcia de les mesures i els perjudicis irreparables en aquestes sectors, durant dies tan assenyalats com la campanya de Nadal», incidint que «en l’actualitat no existeixen brots associats a aquests establiments d’oci i restauració». També defensen que la sisena onada «frena el seu avenç el quart dia consecutiu i que no hi ha una situació alarmant als hospitals» catalans.

El recurs ha sigut firmat, entre d’altres, per la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn (Fecalon), l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), el Gremi d’Empresaris de Discoteques de Barcelona i Província, l’Associació d’Espanyola de Disc Jockeys i Productors (AEDYP), el Gremi de Restauració de Barcelona, la Federació Intercomarcal d’Hostaleria, Restauració i Turisme (FIHRT), el Gremi d’Hostaleria de Tarragona i el Gremi d’Hostaleria de Lleida.