Exministre de Sanitat

Illa avala les noves restriccions plantejades pel Govern contra la covid

El líder del PSC ha estat en contacte amb el Govern i diu que serà «prudent» amb les recomanacions

Illa avala les noves restriccions plantejades pel Govern contra la covid

Joan Cortadellas

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El líder del PSC, Salvador Illa, ha avalat les noves restriccions plantejades pel Govern per frenar la sisena onada de la covid a escassos dies de Nadal.

En una entrevista a SER Catalunya, l’exministre de Sanitat ha explicat que aquest dilluns va parlar sobre aquest tema amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

El Govern ha anunciat que demanarà a la justícia que li permeti tornar a aplicar el toc de queda, limitar les trobades a 10 persones, tancar l’oci nocturn i reduir al 50% els aforaments en la restauració i al 70% als comerços, cultura, esdeveniments esportius i gimnasos per frenar l’avenç desbocat de la pandèmia de la covid, impulsat per la variant òmicron.

No opina sobre si van tard

Notícies relacionades

El cap de l’oposició, que precisament des de dilluns està confinat per ser contacte estret d’una persona positiva, la presidenta balear Francina Armengol, ha refusat opinar sobre si aquestes mesures «arriben tard» i ha destacat que s’han impulsat en el moment en què ho han recomanat els experts que assessoren el Govern.

«Tal com he fet sempre, seré prudent i no contradiré les recomanacions», ha resolt.