Sisena onada a l’alça

La tensió hospitalària creix a Catalunya amb 136 ingressats més

La tensió hospitalària creix a Catalunya amb 136 ingressats més

ZOWY VOETEN

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La variant òmicron continua avançant amb rapidesa a Catalunya (i la resta d’Europa), on la sisena onada mostra un dia més indicadors a l’alça, una cosa que els experts preveuen que continuï almenys un parell de setmanes. En aquest context, malgrat que les afectacions són incomparables a les de l’any passat, tant per la virulència menor d’aquesta mutació com per l’èxit de la vacunació, la tensió als hospitals segueix a l’alça, així com als centres d’atenció primària, on els sanitaris tornen a suportar una gran càrrega laboral. Prova d’això és aquest fil a Twitter del director d’un CAP de Barcelona:

Tornant a les dades, en les últimes hores, segons l’actualització d’aquest dilluns de Salut, el número d’ingressats en ucis passa de 307 a 310, cosa que comença a recordar la situació que es vivia als hospitals l’any passat per aquestes mateixes dates. El 25 de desembre del 2020 aquestes unitats es van omplir amb 333 malalts de covid. Quant als ingressats en total als hospitals catalans ja en són 1.280, un total de 136 més que els notificats aquest diumenge.

Pel que fa a contagis, són baixos comparats amb els de la setmana passada, però els caps de setmana es fan menys proves: se n’han notificat 4.232 de nous i una mort.

Quant a les dades d’incidència continuen pujant i se situen en nivells que no es veien des del juliol. La incidència acumulada a 7 dies passa de 446 a 456 i la de 14 dies de 674 a 712.

Més indicadors

Notícies relacionades

Seguint amb l’actualització de la pandèmia, el risc de rebrot (EPG), que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, puja fins als 1.179 punts, contra els 1.132 d’ahir i els 1.010 d’abans-d’ahir, de manera que s’ha superat el de la tercera onada i el de la segona, que va ser de 975 punts el 24 d’octubre del 2020. I la Rt passa d’1,73 a 1,70.

La positivitat (el percentatge de proves diagnòstiques que donen positiu) és d’11,34%, lluny d’aquell 5% que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) té fixat per considerar que la pandèmia està sota control.