Nou protocol

Catalunya ajorna fins després de les festes aplicar a les escoles la quarantena als vacunats

Educació descarta el debat sobre un tancament d’escoles i insisteix que el dia 10 de gener obriran tots

Catalunya ajorna fins després de les festes aplicar a les escoles la quarantena als vacunats

Elisenda Pons

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els centres educatius catalans esperaran a després de les festes de Nadal per aplicar el nou protocol contra la covid que restableix la quarantena per als contactes estrets vacunats, de manera que de moment es mantindrà l’actual calendari i els escolars tornaran a classe el 10 de gener. El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha anunciat aquest dissabte la decisió del seu departament de no posar en pràctica la pauta de la quarantena a partir d’aquest dilluns, que sí que entrarà en vigor en la resta d’àmbits. Hores més tard, el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós, ha demanat a Educació que avanci les vacances escolars davant l’increment de contagis per «facilitar els aïllaments familiars». Ho ha fet a través d’un fil de Twitter en el qual també ha mostrat la seva preocupació per la tensió que es viu en l’atenció primària:

Hores abans d’aquesta petició, en una entrevista a RAC-1, Gonzàlez-Cambray ha assegurat que actualitzarà el protocol sanitari als centres educatius després de festes i ha descartat per complet imposar les mesures de països com Portugal, que ha optat per allargar les vacances de Nadal dels alumnes per contenir el virus.

«El dia 10 obrirem les escoles. Aquí no hi ha debat perquè els centres són llocs segurs. No ens plantegem allargar les vacances», ha assegurat.

El conseller ha expressat la seva preocupació per l’impacte que pugui tenir la variant òmicron però ha recordat que el curs passat, quan la vacunació no estava tan estesa, es van arribar a confinar 3.300 grups escolars i «vam mantenir les escoles obertes».

El nombre de grups escolars confinats han passat de 78 dimecres passat a 186 i el nombre d’alumnes ja arriba als 53.000, segons les últimes dades facilitades pel departament d’Educació.

Notícies relacionades

Respecte a la quarantena dels contactes estrets vacunats, el conseller ha apuntat que aquesta mesura afectarà especialment els instituts, on hi ha més alumnes vacunats, ja que tenen més de 12 anys.

Davant l’avenç de la variant òmicron, el Govern ha decidit que els contactes estrets de persones que han donat positiu de covid s’hauran de confinar deu dies des del pròxim dilluns tot i que estiguin vacunats.