Passaport Covid: Crispetes sí, frankfurts no

  • El TSJC avala també la possible extensió d’aquesta mesura a altres espais, com teatres, cines o competicions esportives

Passaport Covid: Crispetes sí, frankfurts no
1
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

En el cas que el passaport Covid s’estengui a teatres, cines, circs o competicions esportives (per ara es descarta) podrien produir-se situacions més que curioses. Depèn de l’evolució de la pandèmia i del que es consideri com a restauració. El decret de la Generalitat avalat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) especifica que aquesta mesura únicament és aplicable quan es presti en aquests espais aquest servei. Algunes fonts apunten, per exemple, que els punts de venda de crispetes en els cines estarien exempts d’aquesta restricció al no considerar-se restauració i, en canvi, per anar a demanar un frankfurt al bar del Camp Nou si que es requeriria el certificat, tot i que per entrar a l’estadi no seria necessari el document esmentat.

No obstant, aquests detalls els hauran de concretar l’Executiu català en el supòsit que sigui necessari per l’agreujament dels contagis pel coronavirus. En principi, la porta està oberta a l’haver donat el vistiplau el TSJC a aquestes mesures, juntament amb les esteses aquest mateix dijous en restaurants, gimnasos i residències d’avis.