Reducció d’aforaments

Sanitat estudia tancar l’hostaleria a les 23.00 i revisar els nivells de risc

En la comissió d’aquesta tarda també es tractarà la vacunació amb una tercera dosi als més grans de 60

Sanitat estudia tancar l’hostaleria a les 23.00 i revisar els nivells de risc

EUROPA PRESS / ÁLEX ZEA

2
Es llegeix en minuts
Patricia Martín
Patricia Martín

Periodista

Ubicada/t a Madrid

ver +

La Comissió de Salut Pública, en què estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, debatrà aquesta tarda si recomana el tancament de l’interior de l’hostaleria a partir de les 23.00 hores si es troba en un territori en risc mitjà de Covid i amb alta pressió hospitalària.

La proposta, segons han confirmat fonts sanitàries a Europa Press, s’activaria quan se superés la incidència acumulada de 100 casos per 100.000 habitants per Covid i hi hagués una pressió assistencial considerable als hospitals i als llits d’unitats de cures intensives (ucis).

«Es tracta de dotar de més rellevància la situació hospitalària en l’evolució de la pandèmia. El punt clau és el tema hospitalari, perquè ara mateix la majoria de contagis es produeixen en nens menors d’11 anys, que no van a l’hospital», expliquen aquestes fonts, que precisen que es tracta «pràcticament» del mateix semàfor de mesures que es va debatre la setmana passada en la comissió, tot i que finalment no es va arribar a cap acord.

Aforaments

El document que es debatrà avui, proposat per la Ponència d’Alertes, recull també la proposta de tancar l’oci nocturn a les 01.00 hores, i ballant sempre amb mascareta. Als locals d’hostaleria, com restaurants, bars i cafeteries, també s’hauria de restringir l’ocupació màxima de les taules fins a 10 persones o el 50% de l’aforament en zones interiors.

En el cas de risc alt, quan es produeix una incidència per sobre de 300 i la pressió assistencial és encara més gran, la proposta a debatre exposa que no es tancarien els interiors de l’hostaleria, sinó que podrien obrir al 25% d’aforament, amb sis persones per taula però tancant a les 23.00 hores. En risc extrem, amb una incidència per sobre de 500, sí que es tancaria l’interior de l’hostaleria.

Notícies relacionades

Amb aquesta actualització, Espanya es trobaria en risc mitjà quant a la incidència acumulada a 14 dies, ja que se situa per sobre de 100, però no compliria els paràmetres en l’ocupació hospitalària, que encara es manté en el 2,33% en el cas dels llits hospitalaris i en el 5,70% en les ucis.

D’altra banda, en la Comissió es tractarà la vacunació amb una tercera dosi als més grans de 60 i al personal sanitari i sociosanitari, tal com va acordar la setmana passada la Ponència de Vacunes i va anunciar el president del Govern, Pedro Sánchez.