Vacuna contra la Covid

Els majors de 60 anys i el personal sanitari rebran una dosi de reforç

  • La incidència acumulada puja més de set punts i ja se situa en els 96 casos per cada 100.000 habitants

Els majors de 60 anys i el personal sanitari rebran una dosi de reforç

ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
Juan Ruiz Sierra
Juan Ruiz Sierra

Periodista

ver +

Les persones d’entre 60 i 69 anys (5,2 milions a tot Espanya) i el personal sanitari rebran també una tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19, segons va anunciar aquest dimecres el president del Govern, Pedro Sánchez. L’ampliació dels grups a què se’ls inocularà el reforç, en la línia de l’aprovat en la majoria dels països de l’entorn europeu, encara ha de ser aprovada pel Consell Interterritorial de Salut, que reuneix l’Executiu i les comunitats autònomes, però fonts de l’organisme assenyalen que tirarà endavant sense cap problema.

Des d’Ankara, on va participar en una cimera amb el seu homòleg turc, Recep Tayyip Erdogan, Sánchez va defensar que s’havia de «continuar amb la vacunació sense pausa», convençut que Espanya, on el 88% de la població major de 12 anys ja està immunitzada, es troba en millors condicions que els seus veïns per fer front a aquesta nova onada, que se sent amb especial virulència en països com Alemanya i Àustria. «Estem molt millor que fa un any per abordar qualsevol repunt que es pugui produir al nostre país», va assenyalar.

Tendència preocupant 

Notícies relacionades

Però fa gairebé dues setmanes que el repunt ja es produeix. Sanitat va notificar aquest dimecres 6.667 nous contagis i va sumar 30 morts al recompte oficial, que ja arriba a les 87.775 víctimes mortals des de l’inici de la pandèmia. La incidència acumulada va pujar 7,4 punts respecte a la jornada anterior, fins als 96 casos per 100.000 habitants en els últims 14 dies. La pressió hospitalària també va registrar un ascens, amb 447 persones ingressades a les ucis, 20 més que dimarts. Els pacients en cures intensives ocupen en l’actualitat el 4,9% dels llits d’aquestes unitats, a només una dècima que la situació es consideri descontrolada, segons els nous criteris elaborats per Sanitat. 

Tot i així, Sánchez va posar el focus en el fet que el panorama és molt millor a Espanya que als països veïns. «Amb tota prudència i humilitat, en termes relatius la incidència acumulada és francament inferior al que està succeint en altres parts d’Europa», va dir.