Protesta en el transport

El vídeo viral d’un camioner sobre la vaga

  • Basilio Vigo Punky: «No em solidaritzaré amb qui incompleix la llei sistemàticament»

El vídeo viral d’un camioner sobre la vaga
2
Es llegeix en minuts

Basilio Vigo Punky és un camioner gallec famós pels seus vídeos a les xarxes socials parlant de política, entre altres coses. En aquest cas ha volgut donar la seva opinió sobre la vaga de transport convocada per als dies 20, 21 i 22 per part del Comitè Nacional del Transport (CNT). En un vídeo al seu canal de YouTube ha afirmat: «Aquesta vaga no és de camioners, és de la patronal».

«Els camioners no van a la vaga, hi va la patronal del transport, que és qui la convoca», continua explicant També ha afirmat que hi ha persones que diuen que «cal solidaritzar-se amb ells», però respon que com s’ha de solidaritzar «amb els que no paguen les hores extra i amb qui paga les dietes per quilòmetres (si estàs parat no cobres), cosa que és il·legal».

Crítica a la patronal

El camioner ha criticat durament la patronal afirmant que «no se solidaritzarà amb qui incompleix la llei sistemàticament i encara menys amb qui incompleix la llei amb ell i amb els seus companys». A més, ha explicat que «la patronal vindrà amb dos contes per aconseguir el suport dels assalariats», un és la prohibició de les càrregues i descàrregues i l’altre «la jubilació a partir dels 60 anys». Ell ha argumentat que per competir amb els expedidors, els carregadors i els receptors de la mercaderia, els diuen: «No et preocupis, que ja et descarrega el meu xòfer i així t’estalvies la càrrega i la descàrrega». «Ara que els convé sí que demanen la jubilació als 60 anys, però després li diuen al Govern que els falten 15.000 xòfers». «Potser no en trobeu perquè pagueu un sou molt baix des de fa 15 anys», ha conclòs.

«Hi ha empreses que juguen amb la teva llibertat obligant-te a posar un imant, utilitzar un comandament, falsejar el tacògraf...», ha criticat Punky. «Si a un xòfer l’agafen amb l’imant o fent trampes amb el tacògraf, qui va a la presó és el xòfer».

Motius de la vaga

La pujada del preu de la gasolina i els peatges són els principals motius de la vaga de transportistes. «Aquests senyors tenen el gasoil personal i els fan un descompte de 10 a 12 cèntims a la gasolinera més el que els surt en el gasoil professional». El camioner ha afirmat que fins ara la pujada d’aquests preus repercutia els treballadors «i no passava res».

Notícies relacionades

«Quan fa un any el gasoil estava a un euro, tampoc ens pagaven més». A més, creu que «aquesta guerra» no els beneficiarà en res i que han convocat aquesta vaga de diumenge a dimecres per «enviar els camions a l’estranger i després donar pel cul fins dimecres als que es queden aquí, als que sí que volen treballar i no volen exercir el seu dret a l’atur patronal».

«No es tracta de ser solidari o no, es tracta d’explicar les coses com són. ¿d’acord?, es tracta simplement d’això», ha conclòs.