Ho confirma el conseller Argimon

La variant britànica delta plus de la Covid ja ha arribat a Catalunya

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La variant britànica delta plus del coronavirus ja ha arribat a Catalunya, tot i que els casos que s’han detectat «es poden comptar amb els dits d’una mà». Així ho ha alertat el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, que demana «màxima prudència» a la ciutadania.

Es tracta d’una mutació del virus de la variant delta que s’ha detectat al Regne Unit i que ha arribat a Catalunya.

D’altra banda, el conseller ha recordat que la tardor és el moment més propici als contagis de coronavirus i per això és quan es preveu un repunt de casos. Argimon ha insistit en la importància de portar la mascareta en interiors i també a l’exterior quan no es pugui assegurar la distància de seguretat.

Aquest divendres, Argimon plantejava tornar a exigir testos de Covid-19 als qui entrin a Espanya si la nova variant britànica s’estén per controlar-la i evitar que s’expandeixi. Ja augurava que aquesta variant acabaria arribant perquè «Espanya té totes les fronteres obertes».

«Som molt oberts, massa oberts», ha afirmat, mentre afegia que en el moment en què entra una variant vírica més efectiva s’acaba estenent.

També ahir la ministra de Sanitat, Carolina Darias, es referia a aquesta variant i remarcava que encara no s’havia detectat a Espanya, tot i que sí que ha confirmat la seva presència en diversos països europeus. «Per ara no hem notat cap qüestió a ressaltar sobre aquesta variant», explicava.

Més contagiosa

Notícies relacionades

Segons els experts, «AY.4.2», una «descendent» de la variant delta del coronavirus, podria ser entre un 10 i 15% més transmissible que la delta, que és el doble de contagiosa que l’original SARS-CoV-2 i podria ser responsable ara de gairebé el 10% de casos de Covid al Regne Unit.

Malgrat que la ministra assegurava que Espanya és a prop de la normalitat amb una incidència acumulada a Espanya per Covid de 43,2 casos per cada 100.000 habitants en 14 dies, ha advertit que «és molt important continuar mantenint la cultura de cuidar-se i no confiar-se».