Retorn a la normalitat

Catalunya aixeca la majoria de les restriccions per la Covid però manté la mascareta

  • Després de 19 mesos, les activitats culturals, la restauració, les competicions esportives i les universitats reprenen una certa normalitat

  • Així és com queden les restriccions després dels últims canvis

Catalunya aixeca la majoria de les restriccions per la Covid però manté la mascareta

Jordi Otix

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Catalunya ha aixecat aquest divendres la majoria de les restriccions per Covid que, en els últims 19 mesos, han anat modificant-se en funció de la situació pandèmica. Sempre amb mascareta i mantenint totes les mesures bàsiques (distància de seguretat, rentat de mans i, sobretot, vacunació), la majoria de les limitacions han deixat d’estar vigents a Catalunya a partir d’aquesta matinada. Les activitats culturals, la restauració, les competicions esportives i les universitats són els àmbits en què hi ha més canvis.

Ho va anunciar dimarts de forma solemne el president Pere Aragonès en una compareixença des del Palau de la Generalitat, i representa un punt d’inflexió molt esperat per part dels col·lectius més damnificats fins ara.

Sense canvis al comerç

No obstant, no hi ha modificacions ni per al comerç ni per a l’oci nocturn, que mantenen els aforaments en vigor fins ara, és a dir, en el 70%. Les places d’assistents a grans festivals musicals s’amplien també a aquest 70%.

Les escoles i instituts i les empreses que han optat pel teletreball mantindran la seva activitat com fins ara. També es relaxa l’aforament per als esports que es practiquen en pavellons coberts, que aquest cap de setmana podran tenir ja un 80% del seu aforament complet.

Sense limitació en cultura

Notícies relacionades

Entre les restriccions que desapareixen figuren la limitació d’aforament als equipaments culturals, en l’esport a l’aire lliure i en el nombre màxim de persones en la reunions, que fins divendres continua sent de 10 persones. L’hostaleria deixarà de tenir l’horari restringit i desapareix la distància mínima obligatòria entre taules.

Les dades sanitàries, prou positives en les últimes setmanes, són les que han permès tendir a aquesta relaxació de les mesures, que suposa una tornada a la normalitat considerable, tot i que les autoritats sanitàries insisteixen que l’ús de la mascareta i les mesures de prevenció com la distància són imprescindibles per mantenir la bona tendència. El primer lloc on es preveu eliminar la mascareta és a les escoles.