Camí de la normalitat

El virus perd pistonada un dia més a Catalunya

En les últimes hores han pujat els contagis i les morts, tot i que els indicadors continuen caient

El virus perd pistonada un dia més a Catalunya

ROBERT RAMOS

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Covid perd força un dia més a Catalunya, que recupera dia a la dia la normalitat, tot i que Salut fa una crida a no baixar la guàrdia i mantenir, de moment, l’ús de les mascaretes en interiors. Els indicadors han reculat a nivells de l’estiu del 2020, amb una mitjana de 240 nous contagis diaris durant l’última setmana, en què hi ha hagut 11 morts per Covid, menys de dos al dia de mitjana. En les últimes hores aquestes xifres han pujat lleugerament, amb 597 contagis i vuit morts, tot i que els indicadors continuen decreixent.

Segons les dades d’incidència actualitzades aquest dijous per Salut, avui hi ha un total de 337 persones hospitalitzades, de les quals 99 són a l’uci, un xifra de malalts greus que no es donava des del 31 de juliol de l’any passat.

El risc de rebrot (EPG), índex que mesura el potencial de creixement de l’epidèmia, ha baixat un punt més i s’ha situat en 41, un risc considerat moderat que no es donava des del juliol de l’any passat.

La velocitat de propagació del virus (Rt) a Catalunya és avui de 0,78, com ahir. Això vol dir que cada 100 infectats contagien una mitjana de 78 persones, amb la qual cosa l’epidèmia va disminuint.

Baixa positivitat

Des de l’inici de l’epidèmia, un total de 995.059 persones han sigut diagnosticades de Covid-19 per tota mena de proves a Catalunya, 597 d’elles en les últimes 24 hores, mentre que en l’última setmana han sigut 1.710 els diagnosticats per PCR o test d’antígens (TA), una mitjana d’uns 240 al dia.

Notícies relacionades

La incidència acumulada de casos confirmats per PCR o test d’antígens a 7 dies per cada 100.000 habitants (IA7) és de 21,8 casos, mentre la incidència acumulada a 14 dies (IA14) és de 54.

La positivitat –el percentatge de PCR i TA amb resultat positiu– és d’1,53%, menys que ahir, la positivitat més baixa des del juny de l’any passat i lluny del 5%, que és el percentatge que estableix l’Organització Mundial de la Salut (OMS) per considerar una epidèmia sota control.