Millora de les dades sanitàries

Catalunya anuncia per a divendres el final del gruix de les restriccions per la Covid

  • Aragonès informa que s’acaba el màxim de 10 persones en les reunions i l’horari restringit en l’hostaleria, però manté les mascaretes

  • Consulta les restriccions per Covid a Catalunya després dels últimes canvis

Catalunya anuncia per a divendres el final del gruix de les restriccions per la Covid

Álvaro Monge

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Sempre amb mascareta i sempre mantenint totes les mesures bàsiques (distància de seguretat, rentat de mans i, sobretot, vacunació), Catalunya aixecarà divendres el gruix de les restriccions imposades a la ciutadania per prevenir el contagis del coronavirus. Després d’any i mig en vigor, la majoria de les limitacions deixaran d’estar vigents a Catalunya a partir de la matinada d’aquest divendres.

L’anunci, fet aquest dimarts de forma solemne pel president Pere Aragonès en una compareixença des del Palau de la Generalitat, suposa un punt d’inflexió molt esperat per part dels col·lectius més damnificats fins ara: les activitats culturals, la restauració, les competicions esportives i les universitats.

No hi ha canvis, de moment, ni per al comerç ni per a l’oci nocturn, que mantenen els aforaments en vigor fins ara, és a dir, en el 70%. Les places d’assistents a grans festivals musicals s’amplien també a aquest 70%.

Les escoles i instituts i les empreses que han optat pel teletreball mantindran la seva activitat com fins ara. També es relaxa l’aforament per als esports que es practiquen en pavellons coberts, que el pròxim cap de setmana podran tenir ja un 80% del seu aforament complet.

Entre les restriccions que desapareixen figuren la limitació d’aforament als equipaments culturals, en l’esport a l’aire lliure i en el nombre màxim de persones en la reunions, que fins divendres continua sent de 10 persones. L’hostaleria deixarà de tenir l’horari restringit i desapareix la distància mínima obligatòria entre taules.

Notícies relacionades

«Aquesta nova situació no ha de donar lloc a la relaxació, perquè la pandèmia no s’ha acabat», va advertir Aragonès, després d’explicar que el Procicat, que fins ara estava activat en fase d’emergència, passarà ara a fase d’alerta, «per poder continuar regulant les mesures que falten». «Aquestes noves mesures volen contribuir també a la millora de la salut mental dels afectats», ha indicat el president, que va assegurar que, en nou escenari, «es reprendrà l’activitat sanitària prepandèmia amb l’objectiu de reduir les llistes d’espera en altres patologies».

Dades positives

Aragonès ha assegurat que les dades sanitàries són en aquests moments prou positives com per prendre una decisió que suposa una tornada a la normalitat considerable: «Divendres deixarem enrere la majoria de les restriccions i entrarem de ple en una etapa de recuperació d’activitats».