Un cop passat l’hivern, com a mínim

Catalunya eliminarà primer les mascaretes a les escoles

El conseller Argimon, no obstant, en defensa l’ús en els pròxims mesos: «És l’època dels coronavirus»

A1-124887429.jpg

A1-124887429.jpg / Jordi V. Pou (EPC)

2
Es llegeix en minuts
Europa Press

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha previst que l’ús de les mascaretes continuarà sent necessari, almenys, durant la tardor i l’hivern perquè «és l’època dels coronavirus».

En un Esmorzar Sociosanitari organitzat per Europa Press aquest dimecres, Argimon ha advocat per ser «cauts i previnguts» en els pròxims mesos i ha avisat d’una possible confluència de la grip i la Covid-19.

«L’any passat no vam veure grip, no vam veure VRS –virus respiratori sincitial–, i ara estem veient virus respiratoris sincitials. Veurem què passa amb la grip», ha insistit el conseller.

Així mateix, ha aclarit que, en aquesta confluència de malalties que es pot donar-se a la tardor i hivern, la incidència de la Covid-19 «no serà la mateixa» que la registrada en el mateix període de l’any anterior amb l’impacte de la segona i la tercera onades.

En aquest sentit, el conseller ha reivindicat que estan fent «més proves que mai» per determinar si es tracta d’un cas de grip o d’un cas positiu de coronavirus.

Al ser preguntat per quan preveu que deixarà de ser obligatori l’ús de la mascareta, Argimon ha descartat concretar una data exacta, però ha avançat que l’escola serà el primer lloc en el qual es deixarà de portar.

«Dues realitats»

El conseller ha mostrat la seva preocupació davant un canvi d’actitud de la població davant la pandèmia, com ha succeït aquest estiu amb l’impacte de la cinquena onada que ha derivat en «dues realitats»: la sanitària i la del carrer.

Sobre els ‘botellons’, el conseller ha descartat que hagin suposat un repunt en la incidència de la pandèmia a Catalunya i ha destacat que la tendència de descens s’ha mantingut malgrat aquestes reunions il·legals al carrer.

Tercera dosi

Notícies relacionades

La Comissió de Salut Pública, en la qual estan representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat, va acordar a principis d’octubre administrar una tercera dosi de la vacuna contra la Covid-19 de Pfizer o Moderna a majors de 70 anys a partir del 25 d’octubre, que s’inocularà juntament amb la vacuna de la grip.

Al ser preguntat per aquestes dosis de reforç, Argimon ha afirmat que, per ell, és «necessari vacunar en global» els països en vies de desenvolupament que encara tenen una cobertura vacunal baixa abans d’administrar terceres dosis a la població general.