En tres passos

Així podeu obtenir el certificat Covid per entrar a les discoteques de Catalunya

  • És tan fàcil com accedir a la web Lamevasalut, clicar ‘Certificat Covid Digital UE’, sol·licitar-lo i descarregar-lo

Així podeu obtenir el certificat Covid per entrar a les discoteques de Catalunya

Parlamento Europeo

1
Es llegeix en minuts

El certificat digital europeu, destinat a facilitar la lliure circulació de persones i ajudar a aixecar les restriccions de manera gradual i coordinada des d’aquest estiu, s’aplica des de l’1 de juliol i permet certificar tres situacions: que una persona ha sigut vacunada contra la Covid-19, que té un test negatiu o que ha superat la malaltia. A Catalunya, aconseguir el document, que es requerirà per entrar a les discoteques, és ben senzill. Tot just 3 simples passos. Els repassem a continuació:

Accedir a la web Lamevasalut

El primer pas és accedir a la web lamevasalut.gencat.cat. Anar a l’apartat ‘Vacunes i certificat Covid UE’. Al clicar-hi, ens apareixeran tres opcions, segons el document en què estiguem interessats: Certificat Covid Digital UE, Estat Vacunal i Justificant Vacunal.


Certificat Covid Digital UE

Segon pas. Per obtenir el passaport Covid, cliquem la pestanya Certificat Covid Digital UE. Al fer-ho, ens apareixeran tres opcions, segons el que vulguem obtenir: el certificat de vacunació, el certificat de prova negativa i el certificat que hem passat el coronavirus.

El sol·licitem i el descarreguem

Tercer i últim pas: si estem vacunats, triem l’opció ‘Certificat de vacunació’. Al clicar ‘sol·licitar’, en uns minuts ens apareixerà en pantalla un codi QR, que podrem ensenyar al mòbil. També ens dona l’opció, just a sota del QR, de clicar la pestanya ‘Descarregar’, amb la qual cosa ens podem guardar al mòbil o a l’ordinador el document que ens permetrà circular lliurement per la UE.