Després d’un any sense casos

Argimon, preocupat per una grip «dura»

El conseller descarta una nova onada de Covid, però avisa que hi haurà «repunts»

Argimon, preocupat per una grip «dura»

JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El conseller de Salut de Catalunya, Josep Maria Argimon, descarta que es produeixi una nova onada de Covid com les que s’han anat succeint fins ara, però assegura que hi haurà «repunts», mentre ha reconegut la seva preocupació que hi hagi una campanya de la grip «dura» i que es pugui combinar amb la Covid. En aquest context, en declaracions a RAC-1, ha recordat que abans del coronavirus la gent també moria per la grip.

De fet, els experts coincideixen que amb bona part de la població adulta vacunada i un relaxament en les mesures de prevenció com les mascaretes i la distància, els casos de grip i d’infeccions provocades per altres virus poden arribar abans i ser més virulentes que l’any anterior. L’any passat només es van diagnosticar a Espanya set casos en comparació amb els 7.000 de la temporada anterior anterior. 

Notícies relacionades

Argimon ja defensava dimecres l’ús de les mascaretes fins després de l’hivern: «És l’època dels coronavirus», va justificar.

En aquest mateix marc, Argimon no ha descartat repunts de la Covid que poden fer pujar la Rt fins a més d’1, però ha asseverat que això està previst. D’altra banda, ha celebrat que aquest divendres es faci un pas més cap a la normalitat, però ha recordat que es tracta d’una prova d’assaig i error i que caldrà veure com va en els pròxims 15 dies abans de prendre cap nova decisió.