Final de les restriccions

Primera nit amb discoteques obertes: «Ens hem vacunat per poder anar de festa»

  • Els locals d’oci nocturn catalans col·loquen el cartell de complet en la seva primera jornada després de la pandèmia

  • «És la primera vegada que estic en una pista de ball», explica una noia de 18 anys que ha anat a la Sala Apolo

Primera nit amb discoteques obertes: «Ens hem vacunat per poder anar de festa»

Manu Mitru

3
Es llegeix en minuts

Centenars de joves han sortit als carrers de Barcelona aquesta mitjanit de dijous per tornar a ballar en alguns dels seus locals favorits. Les discoteques del Front Marítim i la mítica sala Apolo han obert les seves portes aquesta nit, amb un 70% de l’aforament, perquè les persones tornin a disfrutar, amb el passaport Covid com a aval, de les pistes de ball després de més d’un any i mig tancades per la pandèmia. Amb preus d’entre 14 i 50 euros l’entrada, les discoteques de la capital catalana han penjat el cartell de complet en la seva nit inaugural. 

A les llargues cues que s’han produït aquesta nit a la porta dels locals, els assistents transmetien eufòria i ganes de disfrutar de la primera nit d’obertura de l’oci nocturn. L’Eva, la Sara i l’Andrea, tres noies que esperaven per entrar a Pachá, asseguraven sentir-se impacients per tornar a trepitjar una pista després de tant temps sense fer-ho. A dins de les discoteques destacava un ambient festiu i alegre. «La previsió és molt bona. La majoria de locals tenen pràcticament la totalitat de les entrades venudes d’aquest cap de setmana. Les persones volen tornar a ballar. Avui és una prova de foc per demostrar que som espais segurs», assegurava Joaquim Boadas, president de la Federació Catalana d’Associacions i Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm).

Mesures preventives

Mesures preventivesLa reobertura de l’oci nocturn ve de la mà d’una de les mesures estrella de la Generalitat per reactivar el sector de manera segura: el passaport Covid. Els propietaris veuen en aquesta mesura una oportunitat per incentivar les persones a vacunar-se. «Nosaltres ens hem vacunat, entre altres motius, per poder sortir de festa», deien el Guillem i el Marc, dos joves que sortien per primera vegada a Pachá aquesta nit. 

La Sarah i l’Alisha, dues noies de Manchester que esperen a la cua per entrar a Shoko, comentaven la seguretat que els proporcionen aquestes mesures. «Als locals de Manchester ningú porta mascareta, no es respecten les distàncies, és com si no passés res. Això està molt millor», deien.

Una aposta segura

Una aposta seguraDesprés de diversos caps de setmana amb aldarulls als carrers, causats pels ‘botellons’ il·legals a la zona, se celebra la reobertura de l’oci nocturn legal. Tant treballadors de seguretat com assistents asseguren sentir-se més protegits a les discoteques que al carrer i posen l’accent en el control de la zona. El Jose, un guàrdia de seguretat, comentava que «amb els locals oberts està tot molt més controlat, els empleats de seguretat poden treballar amb més garanties».

Les discoteques, per tant, s’intenten consolidar com a espais segurs tant per a les persones com per a la ciutat. Boadas parlava de l’oci nocturn com «la solució a tots els problemes cívics generats en les últimes setmanes als carrers de Barcelona».

Música i moltes ganes de ballar

Música i moltes ganes de ballarBad Bunny, JBalvin, BeckyG o Rauw Alejandro han sigut alguns dels artistes que més han sonat aquesta nit. Les pistes s’han omplert de persones que han pogut ballar totes aquelles cançons que fins ara només havien pogut sonar a les plataformes digitals. Eugenia Colomer, una noia de 18 anys, explicava que era la primera vegada que sortia de festa. «Avui he decidit venir a l’Apolo perquè és una de les millors discoteques de Barcelona. És la primera vegada que surto de festa a una discoteca i els meus amics i jo teníem moltes ganes d’estrenar-nos aquí». 

Notícies relacionades

Els locals han tornat amb la música llatina més forta que mai per apostar pel retorn dels dijous universitaris i acostar l’oci nocturn legal als més joves

La proposta de la patronal Fecasarm és oferir un oci nocturn de qualitat, amb programacions sòlides i atractives per demostrar que són un sector segur i necessari per als usuaris.