Tornada a les aules

Catalunya planteja que els estudiants ja vacunats no facin quarantena

  • El conseller Cambray avança que els alumnes continuaran dividits en grups estables i que el curs començarà amb el 100% de presencialitat a les classes

Catalunya planteja que els estudiants ja vacunats no facin quarantena

Ferran Nadeu

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Conselleria d’Educació ha posat sobre la taula la possibilitat d’eliminar l’obligatorietat de fer quarantena als alumnes més grans de 12 anys que ja estiguin vacunats, en el cas que aparegui un positiu en el seu grup estable. «Ho estem estudiant amb el departament de Salut, i probablement no hauran de fer quarantena», ha afirmat aquest dimecres el conseller Josep González Cambray, durant una visita a Girona.

González Cambray ha explicat que estan acabant d’estudiar les mesures anti-Covid que s’aplicaran el curs escolar que comença el 13 de setembre, i que les anunciaran la setmana que ve. «Adaptarem el protocol en funció dels casos i de l’evolució epidemiològica», ha indicat, després de concretar que seguiran les indicacions anunciades el mes de maig.

El conseller sí que ha confirmat que els alumnes continuaran dividits en grups estables i que el curs començarà amb el 100% de presencialitat a les classes. «El primer trimestre començarem amb les mesures i després anirem decidint si fa falta flexibilitzar-les, en funció de l’evolució epidemiològica», ha afegit. Quant a la mascareta, el conseller ha dit que és una decisió de Salut i que la retiraran quan es decideixi que deixa de ser obligatòria.

21 nous centres educatius

Notícies relacionades

González Cambray, que ha fet aquestes declaracions durant la visita als nous instituts de Caldes de Malavella i de Vilablareix, ha anunciat també que el curs vinent s’estrenaran 21 nous centres educatius públics.

A més, durant el 2021 finalitzaran 450 obres en diferents centres catalans, que inclouen tres nous edificis, 38 ampliacions i més de 400 obres d’adequació i millora dels equipaments. El conseller també ha reiterat el compromís del govern català d’eliminar en set anys tots els mòduls que hi ha en els centres educatius.