Temperatures a l’alça

Així serà l’onada de calor que arribarà a tot Espanya aquest dijous

Els termòmetres podrien marcar entre 40 i 46 graus a l’ombra

  • ¿Quins drets laborals té un treballador quan es produeix una onada de calor?

Així serà l’onada de calor que arribarà a tot Espanya aquest dijous

EUROPA PRESS / DANIEL MARCOS

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu una onada de calor a partir de dimarts 10 d’agost que s’intensificarà a partir de dijous a tot Espanya, amb temperatures màximes de forma persistent per sobre de 35 graus centígrads i mínimes de prop dels 20 graus.

Aquesta situació ha provocat que el Servei Meteorològic de Catalunya dilluns emetés un avís per onada de calor a partir de dimecres, un episodi que es podria allargar diversos dies, segurament fins diumenge (i especialment a Ponent i la Catalunya Central):

No obstant, hores més tard, i després de valorar les prediccions meteorològiques, Protecció Civil ha optat per augmentar la gravetat a alerta del pla Procicat en vista de l’onada de calor i demanar als pagesos que llaurin els seus camps per prevenir els incendis forestals.

Humitats relatives molt baixes

L’episodi de calor extrema anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes que durant la nit no es recuperaran. A més, aquest any està molt sent molt sec i la falta de precipitacions fa que la vegetació sigui molt vulnerable a patir un gran incendi forestal.

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals (INFOCAT) per la previsió molt elevada del risc d’incendi forestal en els pròxims dies a tot Catalunya.

Pics de temperatura al juliol

De moment, aquest estiu a Catalunya hi ha hagut pics de temperatura, com el que es va registrar a Anglès (la Selva) el 22 de juliol, amb 40,6 graus.

Com a valor més alt de la temperatura màxima s’esperen 43 graus aquest cap de setmana a Candeleda (Àvila) i la mínima més alta de 25 graus a Segòvia durant les mateixes dates.

Excepte a les zones situades per sobre de 1.200 metres d’altitud, es preveu que l’onada de calor es desenvolupi durant diversos dies amb aquests valors de mínimes, que podran afectar el descans nocturn, han afegit fonts de l’Aemet.

Valors molt elevats a Andalusia

Notícies relacionades

Aquesta onada de calor arribaria dijous fins dimarts o dimecres de la setmana que ve, amb temperatures d’entre 40 i 46 graus. A Galícia es podria arribar als 31 graus, mentre que a Múrcia podrien arribar fins als 39.

A partir de meitat de setmana es registraran valors molt elevats a la riba del riu Guadalquivir, a Sevilla, on se superaran els 40 graus. A Còrdova es podria arribar als 37 graus. Les temperatures nocturnes i diürnes augmentaran en els pròxims dies a la major part del país. Aquest dilluns Logronyo no passarà dels 29 graus. En canvi, divendres podria arribar als 41 graus a l’ombra. La temperatura serà similar a Madrid.