Alerta per temperatures màximes «extremes»

El Govern avisa: l’onada de calor que arriba dimecres és la mateixa que «ha afavorit» els incendis de Grècia

  • La Generalitat torna a demanar als agricultors catalans que llaurin els camps per evitar més focs

El Govern avisa: l’onada de calor que arriba dimecres és la mateixa que «ha afavorit» els incendis de Grècia
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Protecció Civil ha demanat aquest dilluns extremar les precaucions atès l’episodi previst de temperatures màximes «extremes» des de dimecres fins diumenge.

En un comunicat, l’organisme dependent del Departament d’Interior català ha explicat que ha activat el Procicat i que la Conselleria de Salut de la Generalitat ha posat en marxa en fase 2 el pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut.

L’agència pública ha avançat que la calor afectarà sobretot les comarques de Ponent i Catalunya Central durant les hores centrals del dia.

A més, ha avisat que l’episodi de calor extrema anirà acompanyat d’humitats relatives molt baixes, que durant la nit es recuperaran. Per això, i com que l’any està sent molt sec i la vegetació és vulnerable a patir un gran incendi forestal, han emès una prealerta del pla especial per a incendis forestals per la previsió «molt elevada» de risc d’incendi forestal els pròxims dies a tot Catalunya.

En la mateixa línia s’ha pronunciat, el Departament d’Agricultura de la Generalitat, queha explicat en un tuit que «dimecres arriba a Catalunya l’onada d’aire calent que ha afavorit els incendis de Grècia i Itàlia», per això «el perill d’incendis serà extrem».

Al mateix tuit, Agricultura de la Generalitat sol·licita als agricultors catalans ajuda per «llaurar els camps», alhora que «demana màxima prudència a la ciutadania».

Notícies relacionades

A finals d’aquest juliol, quan el foc assolava Santa Coloma de Queralt (Conca de Barberà), també es va demanar als pagesos de la zona que llauressin amb urgència els terrenys per intentar que els camps actuessin com a tallafocs. I els agricultors ho van fer.

Llocs frescos

Protecció Civil ha demanat als ajuntaments catalans que prevegin llocs frescos o amb aire condicionat (tenint en compte les mesures sanitàries per la pandèmia de Covid-19) i que vigilin especialment els majors de 75 anys sense recolzament familiar o recursos; persones amb discapacitat física, psíquica o limitacions de mobilitat; persones que s’hagin de mantenir o fer activitat física a l’aire lliure –incloses activitats laborals–, i persones amb malalties cròniques.