L’Rt descendeix molt lenta

Catalunya ja supera els 2.000 ingressats per Covid

Baixen els contagis, però les morts repunten, amb 21 en les últimes 24 hores

Catalunya ja supera els 2.000 ingressats per Covid

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Les hospitalitzacions no paren de créixer a Catalunya, que ja supera els 2.000 ingressats a planta i té més de 450 pacients a les ucis, però la corba de contagis s’estabilitza i desaccelera, tot i que lentament, amb encara 6.527 nous diagnosticats en les últimes 24 hores.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ja va reconèixer ahir que el seu Departament preveu un augment de les ucis en els pròxims dies, i que es podria arribar a les 500 aquest mateix cap de setmana. Va insistir també que la situació encara és molt complicada a Catalunya, principalment quant a tensió assistencial, que ja obliga a desprogramar intervencions. El panorama és tan greu que les restriccions es prolongaran tot l’estiu.

Tornant a les dades actualitzades de Salut, 2.028 pacients estan ingressats a planta (90 més que la vigília) i 458 estan a les ucis (18 més que ahir), mentre que s’han notificat 21 morts en les últimes 24 hores, unes xifres que estan pujant en els últims dies, malgrat estar molt allunyades de les d’altres onades.

En l’última setmana han perdut la vida per Covid 84 persones, quan a finals de juny i principis de juliol es comptabilitzaven unes 12 morts setmanals. Ara aquesta mitjana és diària.

Notícies relacionades

La velocitat de propagació (Rt) es manté per sota de l’1 (0,96 concretament), cosa que significa que cada 100 infectats es contagien una mitjana de 96 persones, és a dir, que el virus ja està en regressió.

La incidència acumulada a 7 dies pràcticament es manté en els 592,2 casos per cada 100.000 habitants –el llindar per al toc de queda està fixat en 400 i ja és molt alt–, mentre que el risc de rebrot baixa una mica i és als 1.164 punts (1 menys que ahir).