Recuperació ràpida

El papa Francesc reapareix després de l’operació de còlon

El Pontífex ha resat l’Àngelus des del balcó de l’hospital on es manté ingressat

Pope Francis leads Angelus prayer from Rome’s Gemelli hospital

Pope Francis leads Angelus prayer from Rome’s Gemelli hospital / RICCARDO ANTIMIANI (EFE)

1
Es llegeix en minuts

El papa Francesc , aparentment en bones condicions generals, ha aparegut en públic aquest diumenge per primera vegada des que es va sotmetre a una cirurgia intestinal fa una setmana, sortint a un balcó de l’hospital per dirigir la seva oració setmanal, l’Àngelus, davant centenars de persones.

El papa, de 84 anys, s’ha mantingut durant uns 10 minuts al balcó de la seva habitació del desè pis de l’Hospital Gemelli, llegint d’un text preparat, però també afegint moltes observacions improvisades.

Curt d’alè

En alguns moments semblava una mica curt d’alè, perquè quan era jove va tenir problemes pulmonars a la seva Argentina natal.

Notícies relacionades

Centenars de persones reunides davant el centre hospitalari han cridat «iVisca el Papa!» i alguns metges i pacients, alguns d’ells nens i nenes, han sortit a altres balcons per mirar.

La primera vegada

Aquesta ha sigut la primera vegada des de la seva elecció com a Papa el 2013 que Francesc no ha llegit l’oració dominical des de la finestra amb vistes a la plaça de Sant Pere de la Ciutat del Vaticà, exceptuant quan ha estat de viatge.