Mesures «quirúrgiques»

Catalunya prepara restriccions per frenar l’escalada de la pandèmia

  • El Govern confirma que el coronavirus s’està estenent sobretot entre la població més jove perquè es tracta de la menys vacunada fins ara, per la qual cosa «té més possibilitats de contagiar-se»

Catalunya prepara restriccions per frenar l’escalada de la pandèmia

Efe / Enric Fontcuberta

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern prepara noves restriccions a Catalunya per frenar la propagació del virus de la Covid-19, i avança que seran mesures «quirúrgiques» i que se’n parlarà amb els sectors que puguin resultar afectats.

Argimon s’ha referit a la situació epidèmica durant la inauguració del nou centre d’infantaments de l’Hospital Germans Trias de Badalona (Barcelona), la Casa Laietània.

Aquest dilluns al matí, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ja ha avançat així mateix en declaracions a TV-3 que el Govern prepara noves restriccions i que seran mesures «quirúrgiques», de les quals es parlarà amb els sectors que puguin resultar afectats.

Si bé la setmana passada el Procicat va acordar prorrogar les mesures per a aquesta setmana, sense suavitzar-les ni endurir-les, Argimon ha obert la porta ara a possibles canvis.

En aquest sentit, ha afirmat que estan «analitzant totes les situacions i totes les possibles mesures».

«Tot està en estudi», però «no avançaré res ni especularé fins que no estiguin tancades les mesures que puguem portar a terme», ha afegit.

El conseller ha remarcat que la situació és «molt complicada», a la qual cosa s’afegeix una «baixa sensació de risc» entre part de la població jove malgrat que aquest existeix, ja que «la pandèmia no ha acabat», ha remarcat.

Les declaracions d’Argimon se sumen a les de la consellera Laura Vilagrà, que s’ha referit a l’increment de la xifra de contagis que experimenta Catalunya en els últims dies i ha anunciat que el Govern està treballant en la possibilitat d’implantar noves restriccions per frenar l’expansió del coronavirus.

«Seran mesures ‘quirúrgiques’ i concretes», ha avançat, tot i que no ha especificat quines seran perquè «serà el Procicat qui les anunciarà, si bé les estem parlant aquests dies».

Pel que fa a les restriccions actuals, la consellera de la Presidència ha explicat que continuaran vigents fins diumenge i que, si es produeix algun canvi, serà anunciat durant aquesta setmana.

Ha confirmat que el coronavirus s’està propagant sobretot entre la població més jove perquè es tracta de la menys vacunada fins ara i, ja que no ha rebut les vacunes, «té més possibilitats de contagiar-se».

Notícies relacionades

Sobre les noves restriccions, ha puntualitzat que el Govern desitja que siguin molt concretes, «quirúrgiques», i que abans seran parlades «amb els sectors» que poden resultar més afectats.

La consellera Laura Vilagrà ha reconegut que en el Govern hi ha «preocupació» per la situació actual, «perquè són uns nivells de contagi molt alts que òbviament hem de tallar».