Fins al 12 de juliol.

Catalunya prorroga les restriccions una setmana més malgrat l’augment de contagis

El Procicat avala la reincorporació progressiva al treball presencial, però insta les empreses a fomentar el teletreball

Catalunya prorroga les restriccions una setmana més malgrat l’augment de contagis

MANU MITRU

1
Es llegeix en minuts

El Govern ha aprovat prorrogar les restriccions vigents actualment fins al 12 de juliol. La decisió s’han pres en el marc del Procicat, que s’ha reunit aquest matí per analitzar les mesures en vigor i si s’havien de fer canvis davant l’increment dels contagis dels últims dies.

En la nova resolució, que entrarà en vigor dilluns, recomana als titulars dels centres de treball públics i privats que adoptin mesures per a la reincorporació progressiva al treball presencial, tot i que els insta a fomentar el teletreball quan sigui possible. Cau, per tant, l’obligatorietat de limitar la mobilitat laboral.

La proposta del Govern és que els treballadors públics que puguin facin dos dies de teletreball i tres de presencials. La Secretaria d’Administració i Funció Pública dictarà instrucció per regular les noves mesures organitzatives i de prevenció i seguretat i permetrà el retorn als llocs presencials de treball però mantenint, alhora, el treball remot.

Des de dilluns

L’aval a la tornada al treball presencial afectarà a partir de dilluns els treballadors de l’administració de la Generalitat. Segons es va tractar en una reunió amb els sindicats de la Funció Pública, es tornarà progressivament a la presencialitat fins al setembre.

Notícies relacionades

En el capítol de l’esport, el Procicat deixa en el 70% l’aforament de gimnasos i equipaments. Les activitats grupals en espais tancats s’hauran de fer amb mascareta, excepte a la piscina, i només amb un aforament del 50% en instal·lacions sense condicions de ventilació reforçada. Es permet l’ús de vestidors i se substitueix la cita prèvia per a un control d’accés.

Quant a les competicions, s’elimina la referència a les mesures que pogués determinar el Consell Superior d’Esports per a la Lliga de Futbol Professional i la Lliga ACB de bàsquet. Ara regirà un pla d’acció pel desconfinament esportiu de Catalunya.