Restriccions pel coronavirus

Batibull i festes sense control a l’interior de l’‘hotel Covid’ de Mallorca

Una habitació inundada, llançament de menjar des dels balcons i escopinades als treballadors, alguns dels actes vandàlics

Batibull i festes sense control a l’interior de l’‘hotel Covid’ de Mallorca

Cati Cladera / Efe

2
Es llegeix en minuts

Una habitació inundada, llançaments de safates de menjar als vianants i fins i tot escopinades als operaris de l’Hotel Covid. Aquests van ser els actes vandàlics que van portar a terme alguns dels joves confinats al Palma Bellver durant l’última setmana, segons van apuntar fonts pròximes als treballadors que ho van viure des de dins.

Aquesta sèrie d’incidents també van deixar part del mobiliari de l’hotel pont deteriorat, amb una mampara i una porta trencada, embussos als lavabos i la piscina interior plena de bosses i menjar. Així mateix, al llarg de la setmana es van formar una sèrie de motins per part dels estudiants amb l’objectiu d’abandonar l’hotel, animats en molts casos pels monitors de les empreses que havien organitzat el viatge.

De fet, dissabte passat diversos adolescents van sortir de l’hotel al matí i el personal del complex no els va poder detenir. Aquests mateixos joves van tornar a la nit després d’haver estat fora durant tot el dia i dos d’aquests van resultar ser positius en Covid. Aquell mateix dia, encoratjats pels monitors, tota la segona planta va baixar al hall amb l’objectiu d’anar-se’n i al final van haver d’intervenir sis efectius de la policia nacional per frenar-los.

Salts entre les habitacions

Un altre dels aldarulls destacats van ser les festes que es van portar a terme dins del mateix espai medicalitzat, amb diversos avisos a la policia per la música alta. També es van notificar als agents salts de diversos adolescents entre habitacions diferents, podent ajuntar-se així positius amb negatius.

Fins i tot fonts pròximes al personal de l’hotel van afirmar que un dels hostes va insultar i va escopir la cuinera. Vinculat a les festes, també es van detectar diverses comandes d’alcohol als bars, els quals pujaven mitjançant cubs i llençols lligats.

Així, dimarts passat es va tornar a produir un intent de fuga de dos estudiants que se’ls va intentar convèncer perquè es quedessin. «Ens esteu retenint», va assegurar un, mentre que els operaris de seguretat li van contestar indicant que no «us estem retenint, però esteu en quarantena».

Després d’una tensa situació, els estudiants van aconseguir sortir de l’hotel amb una de les manifestants negacionistes que esperava a la porta. Un d’aquests, major d’edat, es va penedir i va tornar al matí de l’endemà, mentre que l’altre, que era menor, es va quedar sota la supervisió d’un tutor a l’illa ja que la mare va donar el seu consentiment perquè abandonés l’hotel.

La policia, atenta

Durant l’última setmana, i en vista dels esdeveniments que es produïen, la presència policial davant l’hotel va ser constant. D’aquesta manera, els agents van portar a terme un dispositiu de vigilància dimarts després de les queixes dels veïns de la zona dilluns a la nit. Segons van explicar, el dispositiu es va desenvolupar sense novetat i no es va detectar venda d’alcohol.

Notícies relacionades

Dilluns, la Policia va notificar la reproducció de música a tot volum, cridòria i actes vandàlics, pels quals els agents desplaçats van demanar als joves que el detinguessin.

Després de la marxa dels estudiants no positius de l’hotel, caldrà esperar si aquests fets es continuen produint amb els 64 joves contagiats que es mantindran a l’interior del complex.