Cap mort

Els contagis continuen descontrolats a Catalunya: 3.500 en 24 hores

Els indicadors continuen pujant, principalment a Barcelona, tot i que els hospitals aguanten

Els contagis continuen descontrolats a Catalunya: 3.500 en 24 hores

EUROPA PRESS / DAVID ZORRAKINO

2
Es llegeix en minuts

L’epidèmia de coronavirus torna a estar descontrolada a Catalunya, igual que en altres comunitats. Els contagis estan descontrolats: 3.556 en 24 hores, xifres que no es veien des de finals de gener. Baixa, no obstant, la xifra d’hospitalitzats amb Covid, mentre que els indicadors segueixen a l’alça: la velocitat de propagació (Rt) puja a 1,42, la positivitat al 6,19% i el risc de rebrot creix en 18 punts més i es col·loca en 164. No s’ha notificat cap mort.

Segons les dades actualitzades aquest dimecres per Salut, avui hi ha 458 persones ingressades en centres sanitaris (nou menys), de les quals 129 (set menys) estan greus a l’uci.

Els casos confirmats per tota mena de proves des de l’inici de l’epidèmia ascendeixen a 710.329, dels quals 3.556 han sigut diagnosticats en les últimes 24 hores.

L’edat mitjana dels nous infectats continua baixant i se situa en 29 anys i on més empitjoren els indicadors és a la ciutat de Barcelona i l’àrea metropolitana.

La velocitat de propagació del virus és avui d’1,44, set centèsimes més que ahir, és a dir, que cada 100 infectats contagien de mitjana 144 persones, cosa que indica que ja hi ha transmissió comunitària, mentre que el risc de rebrot (EPG) s’ha disparat a 164 punts.

A Barcelona, pitjor

La incidència acumulada de casos en els últims 14 dies per cada 100.000 habitants (IA14) ha crescut a 119,13 casos i la positivitat dels PCR i test d’antígens s’ha situat en el 6,19, per sobre del 5% que l’OMS considera el llindar per poder controlar l’epidèmia. A Barcelona les dades són més elevades, amb una Rt d’1,7 i una positivitat de 9,05. El risc de rebrot està en 316. Per trobar una xifra similar a aquesta última cal retrocedir a abril.

Notícies relacionades

Malgrat l’empitjorament dels indicadors epidèmics, la mortalitat continua sent la menor de tota l’epidèmia, amb 9 morts en els últims set dies, poc més d’un al dia de mitjana, la xifra més baixa des de la primera mort oficial per Covid, que es va produir el 6 de març de 2020.

No obstant, és creixent la preocupació dels experts per l’augment de pressió en l’atenció primària, de manera que diversos col·lectius ja apressen a vacunar els més joves. Als científics i metges s’han afegit també les infermeres. Des de Salut reconeixen que estan estudiant aquesta acceleració.