L’avenç del virus entre els joves

Els científics demanen universalitzar la vacuna en vista de l’augment de casos de 15 a 30 anys a Barcelona

Alerten que els no vacunats que normalitzin la vida social tenen una probabilitat molt elevada de contraure el virus

Els científics demanen universalitzar la vacuna en vista de l’augment de casos de 15 a 30 anys a Barcelona

Angel García

1
Es llegeix en minuts

El Grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC (BiocomSC) ha reclamat que la vacunació sigui el més universal possible en vista de l’increment de casos de Covid, especialment entre els no vacunats. El grup d’investigadors de la UPC ha dit que el creixement és «molt fort» a Barcelona en persones no vacunades i «extremadament fort» entre els de 15 a 30 anys.

No obstant, ha apuntat que hi ha un bon desacoblament de la corba d’hospitalitzacions, que, tot i que ha deixat de baixar, no puja de forma significativa. El grup de científics espera que la circulació del virus augmenti fortament els pròxims dies i per això és molt important que tothom d’entre 35 i 70 anys estigui vacunat. Afirmen que els no vacunats que normalitzin la vida social tenen una probabilitat molt elevada d’agafar el virus i elevada d’entrar a l’hospital.

El BiocomSc ha alertat que si el creixement de casos actual continués de forma intensa les dades hospitalàries poden empitjorar, però sobretot ha augurat una pujada molt forta de la càrrega de l’atenció primària.

Preocupació en l’atenció primària

Notícies relacionades

Les dades conclouen que la pujada de casos mitjana no afecta les persones majors de 70 anys, amb incidències molt baixes. A la franja de 50 a 70 anys hi ha una estabilització amb una lleugera tendència a l’alça. Quant a les hospitalitzacions, s’estabilitzen entre 170 i 190 llits ocupats i el BIOCOMSC va apuntar que si hi ha efectes sobre les uci es veuran aquesta setmana.

Una vegada més, el grup d’investigadors ha recomanat que tot aquell que no estigui vacunat amb la pauta completa eviti els entorns de risc.